FRANKRIKE. Nästan 50 000 poliser kommer sättas in i Frankrike idag som skydd mot terrorism. Staten fruktar terrordåd mot de musikfestivaler som av tradition anordnas runtom i landet för att fira sommarsolståndet.

Fler människor dör i badkar än av terrorism, säger mångkulturens försvarare just nu. Frågan blir då hur mycket poliser och övervakning staten finansierar i kampen mot badkaren? För när det gäller terrorismen som sker i massinvandringens kölvatten vet vi att det läggs stora resurser på förebyggande åtgärder.

I Frankrike måste till exempel 48 000 poliser och gendarmerier (militärer med polisiära befogenheter) kommenderas ut idag för att skydda musikfestivaler från terrorister, sexuella övergrepp och andra typer av brott. Den förhöjda polismobiliseringen i Frankrike hör ihop med gårdagens händelser i Bryssel där ett misslyckat muslimskt terrordåd verkar ha ägt rum.

— Jag tycker att vi inte ska drabbas av panik, säger den socialistiska parlamentsledamoten Christophe Castaner som menar att det traditionella firandet av sommarsolståndet i Frankrike bör kunna genomföras med hjälp av de extra säkerhetsresurserna.

Som Europol konstaterade igår står muslimer i Europa för nästan all terrorism som kostar människoliv, vilket bland annat beror på att de till skillnad från vänsterextremister är främlingar med lägre empati för den europeiska civilbefolkningen.

Källa:
Nearly 50,000 Police Officers to Ensure Security at Music Festival in France


  • Publicerad:
    2017-06-21 12:00