INRIKES. Bonniertidningen Expressen kopplar samman Östeuropas frånvaro av terrordåd med deras restriktiva invandringspolitik.

Det är Expressens krönikör Mats Larsson som skrivit en krönika om den allt mer närvarande islamistiska terrorn i Europa.

Larsson går i artikeln igenom de många terrordåd som de senaste åren ägt rum i bland annat Storbritannien, Frankrike och Sverige och konstaterar därefter att etniskt homogena länder som Japan, Ungern, Polen, Tjeckien och Slovakien sluppit undan terrorn.

Han skriver:

”Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet.”

Larsson menar vidare att Östeuropas framgångsrika nationalistiska politik är omtyckt bland befolkningen samt att han tror att politiker ur det västerländska etablissemanget hade drivit en mer folkvänlig politik om de från början hade känt till massinvandringens konsekvenser. Detta trots att dessa konsekvenser hela tiden blir allt mer tydliga utan att nämnda socialliberala politiska etablissemang ändrar kurs radikalt.

Larsson avslutar artikeln med att förutspå ökad övervakning samt en allt mer växande invandringskritisk opinion i Västvärlden, likt den som ledde USA:s president Donald Trump till seger.

Källa:
Terrorhot är vardag i storstäder – men inte i alla


  • Publicerad:
    2017-06-07 07:00