KOMMENTAR. Erik Forsell kommenterar den judiske historieprofessorn Yehuda Bauers påstående om att svenskars hat mot muslimer leder till en motreaktion riktad mot judar.

Yehuda Bauer. Foto: Foreign and Commonwealth Office (CC-BY-2.0-redigerad).

Yehuda Bauer, historieprofessor vid hebreiska universitetet i Jerusalem, levererar i en intervju med Anders Holmberg för SVT:s program Agenda årets hittills fräckaste påstående i svensk media. Enligt Bauer är de vitas ”ökade hat” mot muslimer i Sverige en grogrund för att de ”hatade” muslimerna blir mer ”antisemitiska”.

Det är enligt Bauer alltså inte muslimerna själva som vare sig är ansvariga för eller skyldiga till deras påstått ökade antisemitism, som bland annat sägs ha lett till att två flaskor med brinnande vätska har kastats mot moskéerna i Göteborg respektive Malmö i december 2017. Istället är det de vita svenskarnas fel, som med sin ”islamofobi” piskar upp antisemitiska sentiment hos den muslimska, arabiska befolkningen i Sverige.

— Attacker på judar eller deras egendom är attacker på hela samhället. Det innebär att hela samhället blir lidande av att vita svenskar är ”islamofober”,säger Bauer i intervjun.

Yehuda Bauer säger att när migrationen leder till ökad islamofobi i lokalbefolkningen blir det en grogrund för antisemitism. För när det finns hat mot muslimer blir motreaktionen att hata tillbaka. Och eftersom judar är måltavla för radikal islam, så får man ett eko av det.

— Vad som behövs är att bekämpa både islamofobi och antisemitism samtidigt, säger Bauer till SVT:s Agenda, i ett retoriskt men logiskt falskt orsakssamband skruvat två varv.

Det är i samband med Bauers besök i Sverige där han var en av talarna för minnesdagen av ”Förintelsen” som SVT bokades in för att ge en intervju. I intervjun drar Bauer även paralleller mellan radikal islamism och ”nazismen”, som han menar delar önskan om att ”erövra världen med våld”, utan att tala om att Israel är en av mycket få stater som genomför sådan erövringspolitik just nu.

–- Problemet med antisemitism i ett land som till exempel Sverige, med en så liten judisk befolkning – omkring 18.000 – är att antisemitismen verkligen angriper det svenska samhället. Judarna är det synbara målet men det verkliga målet är samhället. De vänder sig mot det svenska samhället. Det är den frågan som ni måste ta tag i. Ni måste säga till de här människorna att ”när ni attackerar judar, så attackerar ni oss”, säger Bauer till Anders Holmberg.

Anders Holmberg säger i en ledande fråga till Bauer att vi i Sverige har en lång historia av antisemitism och att det finns aktiva och ”våldsbejakande nazistiska grupperingar”, men att det under ”de senaste 10-15 åren har skett en ny utveckling med antisemitism bland invandrare från Mellanöstern”. Holmberg frågar Bauer hur Sverige ska hantera det, varpå Bauer säger att svenskarna ”lägger för mycket fokus på Europa” [sic!] och säger också att vi svenskar inte kan åstadkomma något för att förbättra situationen. Det kan bara icke-radikala araber i Sverige som vill behålla sin religion och kultur i Sverige göra. Därför ska Sverige ”använda” de araber som redan finns här för att kampen mot antisemitismen ska lyckas.

Eftersom Bauer hävdar att de som är bäst på att motverka antisemitism från Mellanöstern är människor som kommer därifrån, bör detta innebära att han inte ger särskilt mycket för det arbete mot antisemitism som ”nyanlända” högstadieelever i Nyköping utsätts för, och som även rapporteras om i SVT:s program Agenda söndagen den 28 januari. Men Bauers medvetet brukande av falska orsakssamband är ett oförskämt uttryck för judisk chutzpah. Och SVT är med på oförskämdheterna. Inte ett ord om att muslimer och sekulariserade araber tar med sig sin ”antisemitism” när det flyttar till Sverige, vad de nu ska med antisemitism till, när de flesta av de muslimer som kommer hit själva är semiter.

Både Bauer och Holmberg säger att de ”nyanlända” araberna blir antisemiter i Sverige. Båda ignorerar därmed helt arabernas erfarenheter av att ha blivit utsatta för Israels och USA:s krig mot dem under mer än 70 år. De rycker undan mattan under dessa arabers fötter, och erkänner inte deras livserfarenhet, historia och identitet, och inte heller den judiska statens hänsynslösa förtryck av de icke-judiska semitiska staterna i Mellanöstern. Det ”goda hat” Bauer och sionisterna på SVT sprider, känner bokstavligen inga gränser. Och om de hitresta arabiska semiterna tar med sig stora mått ”antisemitism” har de definitivt de allra godaste skäl att göra det.

SVT skriver att den 93-årige professorn ses som en av världens ledande auktoriteter på folkmord. Det kan stämma. Folkmordet på palestinierna fortgår med oförminskad kraft. Syrien attackeras med israeliska drönare. Irak är sönderhackat och sargat. För att inte tala om Libanon, Jemen och Libyen. De har siktet inställt på Iran. Och de vita européerna är nu utsatta för folkmord av samma krafter som vill utrota palestinierna. Bauer och hans efterföljare kommer att se till att båda folkmord fullföljs, om de inte stoppas. Bauers flagranta förakt för svenskar är till och med tydligt i hans budskap till ”svenska” statstelevisionen.

”Folkmordsexperten” Yehuda Bauer borde definitivt vara föremål för åtgärder som inreseförbud för att minska risken för spioneri och spridning av desinformation. Falska nyheter har fått ännu ett ansikte i Sverige. Denna gång är det judiskt.

Källa:
Professor Yehuda Bauer: Attacker mot judar är attacker på hela samhället


  • Publicerad:
    2018-01-28 15:00