MÅNADSRAPPORT. Under juni månad har propagerandet inför höstens val fortsatt i obehindrad takt. Här summeras månaden.

Efter föregående rekordmånad, där vi bland annat såg två stora demonstrationer och hela 22 offentliga aktiviteter, är det inte undra på att juni får ses som något av en nergång – eller kanske snarare lugnet före stormen, som lär komma att pågå från Almedalen och vidare framåt.

Juni tog sin början i norr, närmare bestämt i Boden. Staden hade då haft en månad på sig att låta intrycken från Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration smälta in och det hela tycks ha gått väl till. Medlemsansökningar tecknades direkt på gatan och man mottog tips för såväl vidare påverkanskampanjer och grävande journalistik.

Den svenska nationaldagen firades exempelvis i Mörbylånga och Skövde. I Mörbylånga fick man bevittna någonting så ovanligt som polis på plats, enkom på grund av den städade flygbladsutdelningen, och i Skövde tycktes allt utom just svenskar att flocka sig på gatorna. Detta resulterade i att man där tvingades skrämma iväg de rasfrämlingar som gav sig på banderoll eller aktivister. Erik Wuttudal, känd från ”blixtkriget i Båstad”, misstänktes för misshandel men misstankarna kom att avskrivas.

I Näste 5, och närmare bestämt i Ludvika, har man tagit kampen mot homolobbyns framfart. Under ett så kallat ”pride-tåg” genomfördes en lämplig protest. Hela aktionen sändes direkt via NTV, men går inte att se från Sverige på grund av Youtube senaste censur mot den nationella oppositionen. I samband med detta arrangerade även Pär Öberg ett kaffebord i Grängesberg, där han mötte sina väljare för att diskutera Motståndsrörelsens politik och för att höra vad väljarna anser vara viktigt.

Nästa kommun där Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i lokalval är Kungälv, där offentlig aktivism bedrevs samma dag som i Ludvika. Ett nytt flygblad hade tagits fram med anledning av att globalistkoncenren Orkla Foods valt att lägga ner Göteborgs kex verksamhet i Kungälv och flytta produktionen till Lettland. De drygt 300 kungälvsbor som nu blir arbetslösa verkade nu mer öppna för nya, radikala idéer – såsom nationalsocialismen!

I Luleå visade man också motstånd mot homolobbyns skamliga paraderande. I stort bestod denna parad av de vanliga ”motdemonstranterna”, det vill säga rödingar och andra trasiga människor, samt diverse godhetsmissbrukare från exempelvis borgerliga partier, Svenska kyrkan och fackförbund. Synen av friska, välvårdade och disciplinerade nationalsocialister stod i bjärt kontrast till regnbågspöbeln.

I Näste 3 har man inte bara deltagit i organisationens första offentliga aktivitet i Danmark, utan genomförde därefter en offentlig aktivitet vid Väla köpcentrum i Helsingborg. Aktiviteten flöt på väl och folk tog villigt del av Motståndsrörelsens flygblad. Gruff uppstod i samband med att en våldsam meningsmotståndare konfronterades, varpå de fientligt inställda ordningsvakterna tillkallade polis – som i sin tur grep aktivisten som fredat sig och hotade att gripa övriga aktivister om de inte lämnade platsen inom fem minuter.

Som vänner av yttrandefrihet stod motståndsmännen kvar och fortsatte att dela flygblad till förbipasserande, men angreps sedan och greps av politrukerna. Samtliga misstänktes för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”, men släpptes några timmar senare – varpå man återvände för att avsluta dagen genom vidare propagerande för nationalsocialismen.

Den sista aktiviteten som lyfts här genomförde man i Ludvika – ett väldigt lyckat torgmöte. Motståndet hade motoriserats och sex av åtta kandidater till kommunalvalet höll tal under torgmötet. Nordiska motståndsrörelsen var först ut i kommunen att hålla torgmöte av denna kaliber och enligt uppgift ska det vara ytterst tveksamt om de andra partierna klarar av något dylikt.

Avslutningsvis övergick juni hastigt till juli och kornen har då kommit att riktas åt Almedalen. Håll till godo!


  • Publicerad:
    2018-07-11 11:30