USA I en intervju med Tucker Carlson kommenterar presidentkandidaten Robert Kennedy Jr de påstådda amerikanska biolabben i Ukraina. Enligt Kennedy används labben för att utveckla biologiska vapen och vacciner mot dessa.

Den demokratiske presidentkandidaten Robert Kennedy Jr bekräftar i en intervju med Tucker Carlson på X (tidigare Twitter) att USA har biolabb i Ukraina. Sedan Ryssland invaderade landet i februari förra året har man hävdat att man upptäckt flera av dessa laboratorium och även tagit upp frågan i FN.

Påståendena har i väst avfärdats som ”rysk desinformation”, även om både Kiev och Washington har medgett att det finns laboratorier, som dock sysslar med ”vanlig forskning” och inte i vapen.

Men enligt Kennedy råder det inga tvivel om vad labben är till för.

— Vi har biolabb i Ukraina eftersom vi utvecklar biologiska vapen. Dessa biologiska vapen använder all möjlig slags ny syntetisk biologi och CRISPR-teknologi [ett ”genomredigeringsverktyg” som möjliggör mycket precisa förändringar i arvsmassan. reds. anm.] och tekniker för genetisk ingenjörskonst som tidigare generationer inte hade tillgång till, sa Kennedy under intervjun.

Enligt Kennedy valde USA att storsatsa på utvecklingen av biologiska vapen i samband med att Patriot Act infördes 2001. Men för att undvika problem med Genevekonventionen valde man att placera forskningen utomlands och dölja den bakom det amerikanska hälsoministeriet.

Men vapen är enligt Kennedy inte det enda som utvecklas i dessa labratorier.

— Men nu när man utvecklar biologiska vapen så behöver man vacciner så man utvecklar dessa sida vid sida. Detta eftersom vid 100 procent av gångerna man utvecklar ett biovapen så slår det tillbaka. Din egen sida blir också sjuk, hävdar Kennedy, som är en känd vaccinkritiker.