TYSKLAND Tyskar med den amerikanska snabbmatskedjan KFC:s app fick under onsdagen en pushnotis om att ”minnas Kristallnatten” genom att köpa ost till sin ”krispiga kyckling”.

Det var i onsdags som årsdagen av Kristallnatten uppmärksammades världen över, som ett led i den judiska mytologin om ”Förintelsen”. Den amerikanska snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken (KFC) kom dock att göra det på ett mindre politiskt korrekt vis i Tyskland, skriver RT.

Tyska användare av KFC:s app fick nämligen en pushnotis där det stod:

Till minne av Kristallnatten, unna dig själv lite mer mjuk ost på din knapriga kyckling. Nu på KFCheese!

Många av KFC:s kunder chockerades över meddelandet och snabbmatskedjan kom under torsdagen att utfärda en officiell ursäkt för vad man kallar ett missöde.

”Igår [9 november] sändes en automatiserad pushnotis ut till användare av KFC-appen i Tyskland som innehöll ett okänsligt och oacceptabelt meddelande. Vi ber om ursäkt för detta”, skriver KFC.

Företaget hävdar att pushnotiserna skickas ut ”semi-automatiskt” utifrån de högtider och minnesdagar som finns i respektive lands kalender, och att systemet hade reagerat på att den 9 november var just minnesdagen för Kristallnatten.

”I det här fallet följdes inte våra interna granskningsprocesser korrekt. Vi förstår och respekterar allvaret och denna dags historia och är fortsatt engagerade i jämlikhet, inkludering och tillhörande för alla”, bedyrar KFC.