VECKANS FRÅGA. Stefan Löfven har lovat Frankrike att bistå landet militärt i kriget mot IS. Detta kommer leda till en hämnaktion likt den under julhandeln 2010, menar 75 procent av Nordfronts läsare.

veckans-fråga-terrordåd-sverige2010 utfördes ett bombdåd på Drottninggatan i Stockholm av irakiern Taimour Abdulwahab. Bombdådet, där tusentals svenska julhandlare klarade sig med blotta förskräckelsen, utfördes i Islamiska Statens namn och i Abdulwahabs avskedsbrev framkom att ett motiv till terrordådet var ”era soldater i Afghanistan”.

Orsaken till terrordådet i Paris var också att Frankrike flygbombat, och därför redan startat krig mot, IS i Syrien. De politiker som väljer att för sionistiska och kapitalistiska intressen blanda sig i Mellanöstern-konflikter utsätter alltså sin egen befolkning för mycket stora risker.

Nu har Stefan Löfven lovat Frankrike att bistå med militär hjälp i kriget mot IS. Värt att notera är att svenskar redan lever farligt eftersom vi under Löfvens ledning formellt har militär personal på plats i Irak för utbildning av styrkor som bekämpar IS.

På Nordfronts fråga om denna politik kommer leda till terrordåd i Sverige svarade hela 75 procent att de tror att detta kommer äga rum inom en snar framtid. En majoritet av dessa 75 procent tror att det kommer ske redan i år eller nästa år och i kommentarsfältet varnas för julhandeln och Mellandagarna.

Av de som inte tror på detta svarar 9 procent att Löfvens löften inte kommer sättas i handling eftersom Sverige saknar militär förmåga för att kunna bistå Frankrike i kriget, något som försvarsexperter tidigare påpekat. Andra tror att svensk militärpersonal kommer sättas in i Syrien men till slut användas mot Assad, vilket har varit målet när USA:s och Israels mål från första början.

En tidigare Nordfront-undersökning rörande dessa frågor visar att en majoritet anser att västvärlden bär huvudansvaret för terrordådet i Paris eftersom det är väst som har skapat IS och genom massinvandring släppt in nuvarande eller kommande IS-terrorister till våra egna länder.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-12-14 11:45