INRIKES. Statsminister Stefan Löfven och dennes regering får nu hård kritik av medlemmar inom Socialdemokraterna som menar att han inte har organiserat partiet och de olika regeringsdepartementen. Enligt kritikerna så är Löfven en svag ledare som inte klarar av att leda landet i en tid av kris.

Det är flera personer inom socialdemokratin som nu riktar hård kritik mot statsminister Stefan Löfven då de anser att han inte har det som krävs. En ”tsunami av kritik” uttrycker en missnöjd socialdemokrat det som.

— Man håller inte inne längre, det är som en tsunami av kritik, säger socialdemokraten som vill vara anonym.

De som kritiserar Löfven och regeringen är rädda för att uppfattas som illojala och vill därför vara anonyma då det uppges finnas en stor irritation över ”läckor” inom partiet. Flera av kritikerna menar att regeringen är handlingsförlamad och är otydlig med vad man vill åstadkomma. Ordning och reda efterfrågas starkt av kritikerna.

— Det finns ingen röd tråd i arbetet. Vi vet inte vart vi är på väg. Om inte vi förstår, hur ska väljarna då göra det, menar en annan socialdemokrat.

En socialdemokrat säger att det behövs ”en politisk räv med hårda nypor” och att Löfven inte är ”en general i kristid”.

— Det behövs en politisk räv med hårda nypor. Löfven är ingen general i kris, han är en partiledare för fredstid, menar kritikern.

Statsministern själv ”bemöter” kritiken med politiska floskler så som ännu mer satsningar inom skola.

— Så många människor har kommit hit och det gör naturligtvis att vi måste fundera ytterligare på vilka bostads- och utbildningssatsningar som måste göras. Men prioriteringen ligger kvar, vi väljer investeringar i stället för skattesänkningar, sammanhållning i stället för några skuggsamhällen som vissa vill ha och vi bygger ett Sverige som håller ihop på riktigt. Då måste man stå upp för den politik som gör det möjligt, säger Löfven som inte uppger hur man ska få Sverige att ”hålla ihop på riktigt”.

Källa:
”Tsunami av kritik” mot Löfven


  • Publicerad:
    2015-12-20 17:55