USA/ISRAEL Då ett stödpaket till Israel sitter fast i kongressen i väntan på godkännande tar man till ett ”snabbspår” för att leverera bomber till landet. Några ur demokratiska partiet har krävt att försäljningen av bomberna ska villkoras med att israeliska armén ska göra mer för att minimera civila dödsoffer.

Då ett stödpaket till Israel, Ukraina och Taiwan har svårigheter att få kongressens godkännande så har man beslutat att man ska ta till ett ”snabbspår” för att sälja vapen till den sionistiska ockupationsmakten.

Man ska nu utan kongressens godkännande sälja artillerigranater och annan utrustning till ett värde av 147 miljoner dollar till Israel så de ska kunna fortsätta släppa bomber över Gazaremsan. I skrivande stund ligger dödssiffran för den judiska terrorbombningen på över 21 000 människor, de flesta av dessa civila och en stor del av dem barn.

Det amerikanska utrikesdepartementet motiverar kringgåendet av kongressen med att läget i Israel gör att läget är akut. I ett uttalande uttrycker departementet också att ”det ligger i USA:s eget nationella intresse att säkerställa att Israel kan försvara sig mot de hot landet möter”.

Det är inte första gången det så kallade snabbspåret används. Enligt Hufvudstadsbladet användes nyligen processen för att sälja 14 000 stridsvagnsgranater till ett värde av 106 miljoner dollar. Endast några demokrater har önskat att stödet till den judiska staten ska villkoras med att ”landet” ska göra mer för att förhindra civila dödsoffer.