VÄLFÄRD. Igår eftermiddag meddelade konkursförvaltaren att han kastar in handduken och ger upp i försöket att privatisera den kooperativa vårdcentralen Voon i Skellefteå. Anledningen är att konkursboet inte anses vara uppbyggt på ett sätt som kan ge kapitalägare tillräckligt stora vinster.

Sollefteås folkägda vårdcentral Voon kommer att likvideras av konkursförvaltaren. Detta efter att ingen privat aktör sett någon chans att göra vinster i vården genom vårdcentralen.

— Min bedömning är att vi tyvärr inte kommer vidare, det finns inte förutsättningar att hitta någon ny vårdgivare i närtid, säger konkursförvaltaren Magnus Lindblom.

— Jag ska avveckla konkursboet, ett arbete som nu påbörjas, en nedmontering av vårdcentralen under ordnade former.

Det var för precis en månad sedan som den stora vårdcentralen Voon i Sollefteå, som har över 8 000 vårdtagare, tvingades i konkurs. Enligt oppositionen var det Socialdemokraterna som medvetet tvingade vårdcentralen i konkurs för att hämnas på Sollefteåborna, som bojkottade Socialdemokraterna i höstens val.

Voon leddes innan konkursen av socialdemokraten Nils-Gunnar Molin, en svåger till Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven. Molin är styrelseordförande i konkursade Voon och i egenskap av ordförande för föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus även en av ledarna för den lika resultatlösa ”ockupationen” av Sollefteå sjukhus.

När Sverigedemokraterna försökte hjälpa föreningen rädda Sollefteå sjukhus uttalade sig Molin mycket hatiskt mot partiet, och vägrade ta emot hjälp. Men svinhugg går igen och Socialdemokraterna och det liberala ekonomiska system som partiet skapat krossar nu Molins främsta maktposition i Sollefteå.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-12-02 10:30