LULEÅ. Nordfront var på plats under onsdagen när AfS hade torgmöte i Luleå. Då attackerades plötsligt AfS-politikerna av en rasfrämling och hans svenska flickvän.

Sydamerikanen Jose Miguel Vallejos Sessarego (770524-0658) efter sin misslyckade attack mot AfS torgmöte i Luleå. Klicka för förstoring.

Det var under onsdagen som det invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige hade ett valmöte i Luleå i samband med deras kampanjturné genom Sverige inför EU-valet.

Nordfront var på plats för att lyssna till partiledaren Gustav Kasselstrand och den norrbottniske AfS:aren Jeff Ahls tal.

Även en större grupp yttrandefrihetsmotståndare på vänsterkanten hade hittat till centrala Luleå och dessa gjorde sitt bästa för att försöka tysta spridningen av åsikter som de inte håller med om.

Två av dessa var rasfrämlingen Jose Miguel Vallejos Sessarego (770524-0658) och hans svenska flickvän Malin Drugge (940309-0161), som även livesände från torgmötet på Facebook.

Drugge kom i efterhand att radera livesändningen från sin Facebook, men Nordfront har återpublicerat den på VK.

Strax efter att Drugge slutat livesända gick hon till angrepp mot en av AfS:arna på plats, som dock motade bort henne. Detta fick till följd att Sessarego rusade in mot AfS:arna och började slå mot dem, varpå polisen snabbt grep dem båda. Nordfront hann fånga själva gripandet på bild, varpå Nordfronts fotograf hotades av Sessarego inför polisen.

— Jag ska leta upp dig! påstod han upprört medan han låg på mage på marken.

I samband med att Drugge livesände påstod tittare i chatten att hon kissade ner sig under gripandet, men det är i skrivande stund obekräftade uppgifter.

Paret Malin Drugge och Miguel Vallejos Sessarego strax innan den misslyckade attacken mot AfS möte. Foto: Nordfront. Klicka för förstoring.

Paret Malin Drugge och Miguel Vallejos Sessarego strax innan den misslyckade attacken mot AfS möte. Foto: Nordfront. Klicka för förstoring.

Malin Drugge grips. I bakgrunden syns Raymond Olsson från Rättvisepartiet socialisterna och ”Boden mot rasism”. Foto: Nordfront. Klicka för förstoring.

Miguel Vallejos Sessarego grips. Foto: Nordfront. Klicka för förstoring.

Alternativ för Sverige har också lagt upp en film från gripandet på Facebook:

När Jose Sessarego upptäckte att Alternativ för Sverige publicerat bilder från han och flickvännens uppvisning utlovade han även att ”besöka” dem.

Jose Sessarego är ursprungligen från Chile, är medborgare i Italien, och har ett gediget brottsregister då han bland annat är dömd för misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman, bedrägeri och våldsamt motstånd. 2017 attackerade och mordhotade han exempelvis en 83-årig man för att han blev irriterad över hur han körde bil.

I domen kan man läsa att Sessarego ”har ett stödbehov för att komma till rätta med sitt impulsiva beteende” och att han berättar att han har kontakt med psykiatrin för att ”bättre kunna behärska sin uppretlighet”.

Flickvännen tycks vara ostraffad, men skriver öppet på bloggen ”BIPOLARANDAWSOME” om sin psykiska ohälsa.

Nedan följer bonusbilder på diverse rödingar som samlades under AfS-mötet:

 


  • Publicerad:
    2019-05-09 00:32