IDROTTSPOLITIK. Miljöpartiets idrottsminister ska bekämpa doping inom idrottsvärlden med uppdrag för EU:s ministerråd.

Amanda Lind (Mp) känns lättast igen på sin kulturellt approprierade frisyr hämtad från en etnicitet tillhörande en brun ras på Jamaica. Foto: Johan Wessman/News Øresund (CC BY 2.0)

Sveriges kultur- och demokratiminister och minister med ansvar för idrottsfrågor i Stefan Löfvens regering är miljöpartisten Amanda Lind.

Nu har Lind blivit invald i den internationella antidopningsbyrån World Anti-Doping Agency (Wada) stiftelsestyrelse. Wada är det högsta beslutande organet i dopingfrågor. Styrelsen består av representanter från både regeringar och idrottsorganisationer.

I ett pressmeddelande hävdar hon att det är viktigt för idrottare att utöva sina sporter utan att använda droger som förhöjer prestationerna.

Arbetet mot dopning är viktigt för hela idrottsrörelsen. De allra flesta idrottare motiverar sig att träna och tävla utan dopning för att nå sina idrottsliga drömmar. Det är på deras sida vi måste stå.

Amanda Lind har av skäl som inte rapporterats fått förtroendet att vara den gemensamma kandidaten för den kommande ordförandeskapstrion i EU:s ministerråd. Länderna som ska ansvara för det framöver är Sverige, Tjeckien och Frankrike.


  • Publicerad:
    2020-06-23 11:00