INRIKES. En kvinna skrev på Facebook att hon tycker att invandrare som gruppvåldtar inte hör hemma i Sverige. Nu åtalas hon för gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

I en särskild grupp på Facebook skrev en kvinna från Halmstad förra våren ett kritiskt inlägg gällande åtta män som våldtog en kvinna på ett asylboende i Småland år 2011. I kommentaren ska hon bland annat ha skrivit ”varför i helsike är asen kvar i vårt land” och nämnde våldtäktsmännens etnicitet. Hon skrev också att de som lät ”brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas”.

En privatperson hade blivit kränkt och polisanmält kvinnan. Samma person ska tidigare ha sett ett annat inlägg skrivet av samma kvinna, i vilket hon uttryckte avsky mot män som gift sig med minderåriga i sina hemländer och sedan ”flytt” till Sverige.

Enligt förundersökningen ska kvinnan i den andra kommentaren även frågat sig om det skulle finnas två lagar i Sverige, en för svenskar och en för de som har koraren som sin heliga skrift.

I förhör ska kvinnan erkänt att hon har skrivit inläggen, men nekar till brott. Hon har också sagt att hon är arg på regeringen.

”Jag vill vara ärlig. Jag talar ur hjärtat. Jag erkänner att jag skrivit dessa men inte att jag är hatisk. Jag har vänner som är muslimer. Men de som våldtar och mördar skall inte vara här”, sade hon i förhör.

Kvinnan åtalas nu för gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

Källa:
Halmstadkvinna åtalas för hets mot folkgrupp


  • Publicerad:
    2018-04-03 19:15