INRIKES. Liberalernas partiråd har röstat ja till uppgörelsen med S, MP och C. Detta innebär att Löfven endast har att släppas fram av Vänsterpartiet för att återväljas som Sveriges statsminister.

Under söndagen höll Liberalerna partiråd och efter en utdragen debatt – med bland annat brandtal mot antisemitism och lojalitetsförklaringar till judenheten – röstade man med siffrorna 62-30 ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna.

Överenskommelsen innebär att man släpper fram en regering bestående av S och MP och med Stefan Löfven som statsminister. Sedan tidigare har Centerpartiet valt att ingå i överenskommelsen, trots att man gick till val på att avsätta Löfven.

De fyra partierna saknar dock 8 mandat för att få en majoritet i riksdagen, varför man behöver att Vänsterpartiet också släpper fram Löfven under statsministeromröstningen. På C och L:s begäran ingår dock inte Vänsterpartiet i överenskommelsen och det mesta pekar på att man kallt kommer att räkna med att V släpper fram Löfven för hindra att det så kallade konservativa blocket (M, KD och SD) får något inflytande.

Källa:
Liberalerna säger ja till uppgörelsen


  • Publicerad:
    2019-01-13 15:45