UTRIKES. Knivattacken i en park i Reading i Storbritannien ska nu utredas som terrorbrott. Attackerna på en grupp vita inträffade kort efter att en BLM-demonstration ägt rum på platsen.

Den 25-årige libyern Khairi Saadallah utreds nu för terrorbrott sedan han efter en BLM-demonstration knivhögg och dödade flera människor. Skärmbild: Youtube.

Lördagens brutala knivattack i Forbury Gardens i engelska Reading där tre personer dog ska nu utredas som terrorbrott, skriver SVT.

Det var efter en BLM-demonstration där människor dröjt sig kvar i en park som den 25-årige libyern Khairi Saadallah plötsligt attackerade en grupp om tio personer och högg flera människor i nacken. Tre personer dog och flera personer skadades, varav tre fick svåra skador.

Den lokala polisen förnekade snabbt att dådet var relaterat till BLM-demonstrationen samtidigt som man inte ville klassa det som ett terrordåd. Som vanligt när det gäller brott mot vita så pratade man heller inte i termer om ”hatbrott” utan skulle utreda om ”mentala problem” möjligtvis var anledning till attackerna.

På söndagen ändrade man sig dock efter att ha gjort husrannsakan hos den gripne libyern. Mannen ska ha varit känd av säkerhetstjänsten MI5 men ansågs av dem inte utgöra något allvarligt hot.

På sociala medier har uppgifterna om att knivattacken inte skulle ha kopplingar till den BLM-demonstration som ägde rum på platsen bara ett par timmar före dådet ifrågasatts:


  • Publicerad:
    2020-06-22 09:50