INRIKES. I en Instagramgrupp för ”bara svarta” uppmanar nigerianen Jesse Ekene Nweke Conable från Lund sina rasfränder att förslava, terrorisera och mörda vita. ”Det här är bara början, black power!”, säger nigerianen i videon.

Det är tidningen Samhällsnytt som avslöjar hur nigerianen Jesse Ekene Nweke Conable, mer känd under artistnamnet ”JCBUZ” , i slutna grupper på sociala medier uppmanar till våld och förföljelse av vita. Samhällsnytt skriver att den nigerianske rapparen invandrade från Nigeria år 2008 och har svenskt medborgarskap.

Det är framförallt på ett nyregistrerat och låst Instagramkonto med namnet ”barasvarta” som nigerianen har publicerat materialet. I ett filmklipp som Samhällsnytt har lyft från det låsta kontot kan man se den upphetsade Jesse Ekene Nweke Conable vända sig direkt till sina rasfränder:

Mina bröder och systrar, mina svarta bröder och systrar jag har ett viktigt meddelande till er. Jag vill bara säga till er alla mina svarta bröder och systrar där ute – ni är speciella och ingen är som er. Fortsätt kriga.

Vi svarta ska ta över – vi ska bli nummer ett – en vacker dag vi ska bli nummer ett – vi ska ta över de här vita. Så som de här vita tog oss som slavar vi ska ta de här som slavar och behandla de ännu värre.

Men just nu vi bara kämpar igenom, vi ska vara smartare, vi ska vara snabbare, vi ska vara bäst på allt. Vi ska deras bitches och vi ska ta deras pengar. Vi ska bli helt ärligt bli den bästa rasen någonsin. Det här är bara början, det börjar litet men tro mig vi kommer växa och bli större. Vi kommer vara den starkaste gruppen i Sverige – ingen kommer våga jiddra med oss. Bara vänta, en vacker dag.

De vita försöker jiddra med oss – då du vet vad som kommer komma fram [pistoltecken med fingrarna]. Vi ska visa de hur vi gör. Vi är krigare förstår du? Vi är afrikansk warrior – de är inte på våran nivå. Det här är bara början, black power, black power.

Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem! Om de snackar skit om din familj – skjut dem!

Källa:
Rapartist från Lund uppmanar till mord på vita: ”Skjut dem”


  • Publicerad:
    2019-09-11 12:20