Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svart politiker i Sydafrika uppviglar till mord på vita barn och kvinnor

Av Redaktionen, 2018-12-15
redaktionen@nordfront.se

FOLKMORDSPOLITIK. Partiledaren för BLF uppmanar till folkmord på Sydafrikas vita befolkning.

Andile Mngxitama, partiledaren för det helsvarta sydafrikanska vänstersocialistiska partiet BLF (Black First Land First) höll förra helgen ett tal där han uppmanade till folkmord på den vita befolkningen i landet.

— Vi ska döda deras barn, vi ska döda deras kvinnor, vi ska döda deras hundar, vi ska döda deras katter…vi ska döda allt som kommer i vår väg, skanderade partiledaren från talarscenen.

Talet har kommenterats på sociala medier av användare som uppmärksammar Mngxitamas uppmaning till folkmord på vita.

Svarta kommentatorer tar Mngxitama i försvar. Den prisbelönta författaren Fikile Hlatshwayo (@fiks_hlatshwayo) som kämpar mot korruption och för en ”rättvis” samhällsutveckling och säger sig har en stark tro på social rättvisa och lika rättigheter, klagar på de vitas ”hat”:

Vita människor tolkar alltid saker på det sätt som passar dem. 🤷 Allt han säger att vi som svarta har rätt att försvara oss mot de vita, det är hela saken.😂 Tyvärr är ni så fast i ert hat mot svarta människor så det är lättare för er att misstolka för att mata monstret i er.


Fikile Hlatshwayo. Foto: Twitter

Sydafrikas kommission för mänskliga rättigheter (SAHRC) överväger att ta Mngxitamas uppvigling till jämställdhetsdomstolen. Mngxitama ”skadar den sociala sammanhållningen” och ”underminerar den nationella sammanhållningen i detta land”, skrev organisationen i ett uttalande i torsdags.

Mngxitama försvarar sig mot ett taxibolags försvar
Mngxitama försvarar sitt tal genom att hävda att hans uttalanden i den dokumenterade videon var ”tagna ur sitt sammanhang”. Han säger att talet var ett svar på en av den vite miljardären Johann Ruperts företagsaktiviteter som omfattar ett taxibolag.

Rupert påstås ha en egen ”armé” som ger sig på alla som går emot hans företagarintressen. Han talar därmed om en konflikt som har pågått i årtionden mellan olika taxibolag och egenföretagande taxichaufförer.

— Bara idioter vet inte att Rupert säger att alla som påverkar hans intressen på ett negativt sätt kommer att utsättas för taxiägarnas våld, säger Mngxitama.

Vid sidan om den infekterade konkurrenssituationen taxichaufförerna emellan, menar Ruperts försvarare att han helt enkelt tillåter ”aktivt försvar” för att med våld möta det våld som hans taxichaufförer ofta utsätts för. Det svarta Sydafrika har en mycket stor förekomst av våldsincidenter som inkluderar våld med tillhyggen och skjutvapen, och taxichaufförer är en utsatt yrkesgrupp. Landet är också det enda land som har fler våldtäkter än det numera mångkulturella Sverige.

Att vara vit är i sig ett brott
Tidigare har Mngxitamas vänstra hand och talesman för partiet Black First Land First, Lindsay Maarsdorpkommenterat den vita rasen genom att påstå att det är ett brott i sig att vara vit. Han har också påpekat att han ”strävar efter att döda vita människor, och detta måste uppnås”.

BLF:s slogan är ”Land eller död”, vilket syftar på partiets politik att kräva att vita fråntas sin mark för att den ska ges till svarta, och att vita ska dödas om de motsätter sig politiken.

Sydafrikas president Cyril Ramaphosa stödjer denna politik och sade i november att det ”inte innebär ett brott mot landets konstitution att konfiskera de vitas mark, när vi har ändrat konstitutionen.”

Källor:
‘We’ll kill their children & women’: Fury over black S. African politician’s call to kill whites
Mngxitama says killing whites and their pets is a response to Johann Rupert
Twitter/Fikile Hlatshwayo
Land seizures in South Africa won’t violate Constitution… once it’s changed – Ramaphosa


  • Publicerad:
    2018-12-15 21:15