INRIKES. En vit sydafrikansk familj som lever i skräck för att tvingas återvända till sitt land, där svarta män flera gånger försökt kidnappa deras dotter för ”medicinska ändamål”, har sökt asyl i Sverige.

Foto: Youtube

Den sydafrikanska familjen har fått avslag från Migrationsverket på sin ansökan om asyl i Sverige. Nu väntar de spänt på Migrationsdomstolens beslut.

Familjen har länge levt i skräck i Sydafrika, där svarta män vid upprepade tillfällen har försökt kidnappa deras nu femåriga dotter för ”medicinska ändamål”.

Redan när dottern var i tvåårsåldern kom två svarta män fram till henne och hennes mamma och förklarade att de ville köpa flickan och använda henne i ”traditionell medicin”.

– De tror att om man har sex med ett litet barn som är oskuld, blir de friska från aids och olika kroppsdelar kan sedan användas till ”mediciner”, berättar pappan i en intervju med Palaestra Media.

Vid ett tillfälle fick männen tag i flickan. Hon, mamman och mormodern var på ett köpcentrum när de rusade fram och slet flickan ur mormoderns famn.

Mamman i familjen gick till polisen och berättade vad de hade utsatts för, men polisen valde att bortse från anmälan med motiveringen att ”flickan är frisk och inget brott har begåtts”.

Att Migrationsverket inte klassificerar familjen som tillhörande en förföljd minoritet med skyddsbehov har med all säkerhet med deras ”felaktiga” etnicitet att göra.

Hela intervjun med de båda sydafrikanska föräldrarna kan ses här.

Källa:
Sydafrikansk familj nekas asyl i Sverige


  • Publicerad:
    2018-07-19 09:40