BELGIEN. Hundratals människor från flera nationalistiska ungdomsorganisationer i Belgien demonstrerade nyligen mot det pågående folkmordet i Sydafrika.

Den 22 mars anordnade Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en protestdemonstration mot det pågående folkmordet på vita i Sydafrika. Hundratals människor från olika organisationer – bland annat från mer hårdföra Schild & Vrienden samt Voorpost – deltog i marschen, som det hittills varit tämligen tyst om i media.

En sydafrikansk student, Ilse De Beuckelaer, som studerar i Belgien säger att vita människor i Sydafrika mördas och kan bli torterade i flera timmar.

NSV:s talesman Otto van Malderen säger:

— Vi har en lång gemensam historia eftersom många sydafrikanska jordbrukare härstammar från Belgien och Nederländerna. Vi talar i princip samma språk och också i skolan får vi lära oss om afrikandernas kultur.

Enligt marschens organisatörer vägrar den sydafrikanska regimen erkänna att de otaliga morden på vita jordbrukare i Sydafrika har några rasistiska förtecken. NSV kräver att den belgiska regeringen tar tag i frågan med den sydafrikanska regimen. Man menar att man har bra skäl att göra det eftersom Belgien länge varit en av Sydafrikas största handelspartners, inte minst inom diamantbranschen.

Källor:
Belgian Nationalist Youths Protest in Ghent Against ’Farm Murders’ in S Africa
March Against White Genocide in South Africa


  • Publicerad:
    2018-03-31 10:00