SYDAFRIKA. Journalisten Lauren Southern pratar om varför hon menar att konservativ media i USA ignorerar situationen i Sydafrika och om konsekvenserna som medföljer.

I en film på YouTube berättar den oberoende journalisten Lauren Southern om sin besvikelse över de amerikanska konservativa mediernas (icke)rapportering om situationen för vita i Sydafrika. Hon menar att detta har mycket med att göra att de flesta högerkonservativa journalisterna i USA är rädda för att prata om ”impopulära ämnen” och att de är mer upptagna av sina karriärer istället för att stå upp för sanningen. Vidare säger hon att alternativa medier lyckligtvis uppmärksammar och sprider information om situationen om Sydafrika och att detta gör att konservativa medier kommer att känna sig tvungna att ta upp det.

Efter att den svarta majoriteten tog över makten efter apartheids fall har den vita minoritetsbefolkningen systematiskt blivit diskriminerad av landets regering. Många vita sydafrikaner lever i extrem fattigdom helt utan rättskydd och över 70 000 vita har blivit mördade av svarta i landet sedan 1994. Lauren Southern besökte Sydafrika tidigare i år för att höra deras historier.

Se Lauren Southerns reportage om landet nedanför:


  • Publicerad:
    2018-03-09 09:50