UTRIKES. Australiens inrikesminister Peter Dutton säger att Australien överväger att ge snabbspår för visumansökningar från vita sydafrikanska farmare. Detta eftersom de möter ”fruktansvärda omständigheter” i sitt egna land.

Australiens inrikesminister Peter Dutton berättade i onsdags till tidningen Daily Telegraph att hans departement undersöker en rad möjligheter för att kunna ge snabbspår gällande visumansökningar från vita farmare i Sydafrika. Detta eftersom vita farmare i Sydafrika enligt Dutton förtjänar särskild uppmärksamhet från Australien på grund av de ”fruktansvärda omständigheterna” de möter i sitt eget land.

Efter att Sydafrikans nye president Cyril Ramaphosa föreslagit lagändringar som gör det möjligt att appropriera land från vita farmare utan kompensation så har australiensiska medier börjat rapportera om hur utsatta den vita minoritetsbefolkningen är i ”regnbågsnationen” Sydafrika.

— Om du tittar på bilderna, läser och hör historierna, det är fruktansvärda omständigheter de möter, sade Dutton till Daily Telegraph.

Duttons uttalanden har lett till kritik från både den sydafrikanska regeringen och en australiensisk grupp som säger sig arbeta för mänskliga rättigheter.

Källa:
Australia considers fast-track visas for white South African farmers


  • Publicerad:
    2018-03-15 14:00