UTRIKES. Vita boer i Sydafrika ser alltmer Ryssland som ett möjligt nytt hemland för att komma undan den svarta regeringens folkmord på vita farmare. Men de måste ha ett eget startkapital för att få komma, därför riskerar de fattigaste vita familjerna riskerar att lämnas kvar att kämpa vidare.

En delegation bestående av vita boer från Sydafrika besöker just nu Stavropolregionen i Ryssland. Det enda andra land som hittills har diskuterat en räddningsaktion av de vita i det alltmer brutala svarta Sydafrika är Australien, vilket landet har fått kritik för i västmedier. Resten av världen vill bara importera svarta och bruna rasfrämlingar, och vita sydafrikaner får idag inte flyktingstatus någonstans i väst.

Om situationen i Sydafrika skriver Russia Insiders skribent Andrei Matyanov:

Medan det blinda och hycklande Väst har hyllat sin alltigenom falska idol Nelson Mandela, har Republiken Sydafrika långsamt förtärts av en aldrig tidigare skådad svart rasism och numera ständigt våld på vita afrikaner. Våldtäkter, mord, rån, elektrifierad taggtrådsstaket runt vita samhällen — dessa saker är definitionen av dagens Sydafrika. På det hela taget har det ingen framtid.

En sådan förhandlingsprocess mellan boerna och Ryssland är inte enkel. Det finns väldigt få stora lediga landområden i Stavropol, vilket boerna annars är vana att bruka i Sydafrika, och klimatet är radikalt annorlunda. Det är inte tal om att boerna ska kunna leva ett liknande liv i Stavropol som de har gjort i Sydafrika. Det är istället en ren räddningsaktion och en chans till ett nytt sätt att leva. Boernas delegation säger i förhandlingarna också att de inte tänker återskapa en ren boersk kommunitet avskild från Stavropols folk, utan söker gemenskap med Stavropols befolkning.

Ryssarna säger själva att de väljer invandrare främst utifrån ett folks kollektiva beteende beträffande ärlighet och arbetsmoral, och att vita sydafrikaner lätt klarar sådana bedömningar.

Trots att boer i regel tillhör den protestantiska kristendomen medan Stavropols befolkning till större delen tillhör den rysk-ortodoxa kristna kyrkan, är Stavropols befolkningen generellt positivt inställda till att ta emot boer.

Däremot kommer Ryssland att ställa krav på boerna redan från början; det blir inget Reinfeldtslöseri med att skänka landets tillgångar till vem som helst. De vita familjerna från Sydafrika får inte vara fattiga, utan måste ha en halv miljon dollar per familj i tillgångar att investera i regionens ekonomi, vilket blir en naturlig följd av att deras yrkesverksamhet integreras i Stavropolregionen.

Hur det än blir med dessa förhandlingar, innebär möjligheten att boer ser Ryssland som ett möjligt nytt hemland stora implikationer. Vita kristna människor ser i ökande grad Ryssland som sin frälsare, skriver Russia insider.

Se även Jonas Nilssons respektive Lauren Southerns nyligen inspelade dokumentärer om de svartas folkmord på vita sydafrikaner:

Källa:
Russia Welcomes Afrikaners: 15,000 Boers Want to Change South Africa for Russia (VIDEO)


  • Publicerad:
    2018-07-12 18:35