RASISM. Ledarna för det vänsterextrema Sydafrikanska partiet BLF ger klara besked: Att vara vit är i sig ett brott. Vita människor har inga rättigheter som de svarta inte ger dem.

BLF-ledaren Andile Mngxitama och talesmannen Lindsay Maasdorp.

Att vara vit människa är i sig ett brott, skriver Lindsay Maarsdorp, talesman för det sydafrikanska partiet BLF (Black First Land First) på Twitter:

Vid ett sammanträde i Sydafrikas parlament nyligen krävde BLF:s partiledare Andile Mngxitama att avsnitt 25 skulle plockas bort från landets konstitution. Syftet är att en gång för alla fastslå att all mark som ägs av vita människor ska ”återlämnas” till svarta.

Mngxitama sade att avsnitt 25 ska bytas ut mot en deklaration som klargör att all mark ägd av vita människor i Sydafrika är stulen egendom.

Maarsdorp använde under debatten också partiets slogan som slagord: ”Land eller död!”

På Facebook och Twitter har Maasdorp tidigare skrivit att han ”strävar efter att döda vita människor, och detta måste uppnås”:

Mngxitama har upprepade gånger sagt att varenda kvadratmeter som ”ockuperas” av vita sydafrikaner ska exproprieras.

Enligt Chris Menahan på InformationLiberation är BLF det mest extrema vänsterpartiet i Sydafrika, med de starkast uttalade kraven på ta mark från de vita och med hårdast retorik mot vita människor.

Källa:
South African BLF Party: White ”Existence Is A Crime…We Say Land Or Death”


  • Publicerad:
    2018-09-24 08:00