SYDAFRIKA. Det pågår en ”våldsvåg” mot migranter i Sydafrika skriver TT i en artikel som publicerats av flera ”svenska” tidningar. Det är migranter från andra delar av Afrika som drabbas, samtidigt som man fortsätter att mörka hur vita folkmördas i landet.

Under morgonen har flera så kallade svenska tidningar publicerat en TT-artikel med rubriken ”Våld mot migranter skapar oro i Sydafrika”.

Artikeln beskriver hur invandrare från andra delar av Afrika bland annat anklagas för att stjäla sydafrikanska medborgares arbeten och hur de utsätts för våldsamma attacker av andra svarta.

Man skriver bland annat om hur minst 300 malawiska migranter nyligen tvingats fly landet efter att flera machetebeväpnade grupper i slutet av mars och början av april attackerat migranter i deras hem i staden Durban. Minst sex personer ska ha dödats, åtskilliga skadats och ett stort antal hem plundrats.

Dessutom ska utländska lastbilschaufförer ha tvingats ut ur sina fordon i flera riktade attacker, för att sedan ha blivit pryglade och knivhuggna.

Sydafrika går snart mot val och oppositionspartiet Demokratiska alliansen (DA) beskyller det regerande antivita folkmördarpartiet ANC för att ha ”piskat upp den ökade främlingsfientligheten”.

Human Rights Watch (HRW) och African Diaspora Forum håller med om att regeringen bär ett stor ansvar.

— Utöver att uppmana till ett slut på attackerna mot utländska medborgare har den sydafrikanska regeringen gjort mycket lite för att säkerställa gripandet och åtalandet av de skyldiga, säger Vusumuzi Sibanda vid African Diaspora Forum.

Andra så kallade människorättsaktivister skyller på apartheid.

— Orsaken är fattigdom och har sina rötter i apartheid, sade människorättsadvokaten Sharon Ekambaram till BBC tidigare i april.

Varken TT, annan lögnmedia eller för den delen människorättsaktivister tycks dock lägga någon större vikt vid att landets vita befolkning regelbundet utsätts för ännu mer intensiva förföljelser, attacker och myndighetsdiskriminering.

Förutom att vitas mark konfiskeras och att man diskrimineras på arbetsmarknaden och tvingas ut i kåkstäder beräknade man 2016 att det hade begåtts uppemot 85 000 mord på vita av den svarta befolkningen sedan Apartheids fall 1994. En siffra som dessutom ständigt ökar, då det mördas ett tiotal människor varje dag.

Det exakta antalet kan dock inte fastslås, eftersom myndigheterna gör sitt bästa för att mörklägga de rasmotiverade morden.

Källa:
Våld mot migranter skapar oro i Sydafrika


  • Publicerad:
    2019-04-16 10:20