Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
polisbil

Polis döms för otillåten sökning i register

Gav bort adressuppgifter och fotografi  ”Kände efteråt att det inte blivit riktigt bra”.

polisbil

Poliser hotade man efter biljakt – ej tjänstefel

Kallade man för ”jävla hora” Förundersökningen mot poliserna läggs ner.

Våldsam sjukvårdare förlorar legitimation

Misshandlade kollega Dömdes 2018 till skyddstillsyn

Man döms till fängelse för övergrepp på sin dotter

Får sitta inne 8 år och betala 857 000 kronor Våldtog sin egen dotter.

Motståndsrörelsen meddelar att deras insamling nått över 50 000 kronor

INRIKES. 50 000 kronor har solidariskt samlats in till aktivisterna i Näste 3 efter att de blivit dömda i hovrätten för Skåne och Blekinge efter konfrontationerna i Lund med rödingar förra året.

Ny film visar hur förföljande rödingar fick stryk i Lund

INRIKES. Motståndsmän har nu dömts för att framgångsrikt ha konfronterat vänsterextrema mötesstörare i Lund. Filmmaterial från polisen har nu släppts och en insamling för att täcka upp för böter och skadestånd har inletts. Donera till insamlingen via Swish till 0762258124!

Två elever och en lärare i Lund avstängda för “nazistsympatier”

YTTRANDEFRIHET. En grupp elever på Katedralskolan i Lund utreds för att ha uttryckt nazistiska sympatier. Två elever och en lärare har stängts av från skolan.

Undanskymmande av personkontakter i målsägandens vittnesmål under rättegången i Lund

AVSLÖJANDE. Under de tre rättegångsdagarna i Lund mot aktivister från Nordiska motståndsrörelsen satt en del av målsägandena och försökte på vissa sätt förminska deras kopplingar till varandra och hur de är organiserade.

Forskare i Lund försöker ta reda på om corona är luftburet

INRIKES. Just nu försöker forskare på Infektionskliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund ta reda på om coronaviruset kan överleva i luften. Man antar att viruset i vissa situationer kan smitta via aerosoler, som är små luftburna partiklar.

Banderoller i Lund

Veckan påbörjades med banderolluppsättningar över norra ringvägen i Lund. Dags för stadsborna i Lund att vakna och ta tillbaka gatorna!

Kraftig explosion i Lund då ugn startades troligen innehållandes sprayburkar

INRIKES. En kraftig explosion inträffade igår i Lund då boende i en lägenhet startade en ugn där sprayburkar tros ha förvarats.

Basaktivism i Lund

Kvällen den 16/12 var medlemmar och sympatisörer till Nordiska motståndsrörelsen på Vipeholms skola och affischerade samt satte upp klistermärken.

Kvinna knuffades ner framför tåg i Lund

MORDFÖRSÖK. En man valde slumpvis ut ett offer på järnvägsstationen och knuffade ner kvinnan framför ett inkommande godståg.

Rappare i Lund uppmanar till mord på vita: “Vi ska förslava dem!”

INRIKES. I en Instagramgrupp för ”bara svarta” uppmanar nigerianen Jesse Ekene Nweke Conable från Lund sina rasfränder att förslava, terrorisera och mörda vita. ”Det här är bara början, black power!”, säger nigerianen i videon.

Vänsterextrem asylaktivist bakom projekt att ge ”nyanlända” meningsfull fritid

LUND. Lunds kommun vill inte bara ge nybyggda bostäder till så kallade ”nyanlända”, utan också tillhandahålla en ”meningsfull fritid” åt dessa. Bakom projektet står bland annat kommunens så kallade ”inkluderingskoordinator” Oliwer Karlsson, som har kopplingar till våldsbejakande vänsterextremism.

Rasbråk på högstadieskola i Lunds kommun

SKOLA. Medströmsmedia väljer av politiska skäl bort att rapportera relevant information, även beträffande vardagshändelser på landets skolor.

Judisk manifestation i Lund mot antisemitiska hatbrott

PROSEMITISM. Den 8 november anordnas en judisk manifestation mot ”extremistiska antisemitiska hatbrott” i Lund.

Skånsk kommun köper miljonhotell åt främlingar för att ”pressa kostnaderna”

FRÄMLINGSINVASIONEN. Kommuner som Lund och Lomma i Skåne tvingas på fler ”flyktingar” än vad de kan inhysa i bostäder. Lösningen på problemet är att köpa dyra fastigheter eller bygga nya och skänka dem åt främlingarna.

Rånvågen i Lund

MÅNGKULTUREN. Hovrätten sänkte straffen rejält för de fyra rasfrämlingar som i vintras hade misshandlat och rånat flera personer i Lund. Vid rånen hade de knivskurit en del av offren och hotat andra med pistol.

Zigenska tiggare deltog i prideparad i Lund

DEKADENS. Ett 20-tal zigenska tiggare från Rumänien deltog i den så kallade prideparaden i Lund efter att ha blivit inbjudna av föreningen ”Hjälp tiggare i Lund”.

Rödgröna i Lund köper bostadsrätter till invandrare för 75 miljoner kronor

ABSURDISTAN. I Lund har de styrande partierna beslutat att under de närmaste åren köpa in 300 nyproducerade bostadsrätter vilka kommer att öronmärkas till nyanlända ”flyktingar”. Beslutet har fått både ris och ros från övriga partier.

Motståndsrörelsen intog Lunds gator!

LUND. Under lördagen arrangerade Näste 3 en offentlig flygbladsutdelning i den röda universitetsstaden Lund där stadens antifascister bjöd på ett ”hårdnackat” motstånd.

Afrikan döms för gruppvåldtäkt på 14-årig flicka

MÅNGKULTUREN. En afrikan döms för att tillsammans med en ej straffmyndig vän ha våldtagit en 14-årig flicka på en offentlig toalett i Lund.

Kvinna i 20-årsåldern våldtagen i Lund

BROTT. Enligt uppgifter ska en kvinna i 20-årsåldern ha våldtagits i Lund under måndagskvällen. Polisen är mycket förtegna kring händelsen.

Rekordmånga bilar vandaliserade i Lund

LUND. En mängd bilar har under natten till onsdagen vandaliserats i stadsdelen Gunnesbo i Lund. Det handlar om bilbränder, krossade rutor och repade bilar.

Tältby i Sverige blir verklighet

ASYLKAOSET. Efter att ha snabbat på bygglovsprocessen och tagit bort rätten till att överklaga beslutet så kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med största sannolikhet att börja bygga Sveriges första tältläger på onsdag.

Fler tältläger planeras i Sverige

INRIKES. Samtidigt som de första tältlägren byggs utanför Lund undersöks möjligheten till att bygga fler. De nya tältlägren skulle bli betydligt större än det nuvarande.

Mörkhyad man misstänks för rån mot mataffär

BROTT. Under tisdagsmorgonen rånades matbutiken Netto i Lund. En person ska ha blivit knivskuren i ansiktet i samband med rånet. Polisen söker nu två gärningsmän, varav en av rånarna misstänks vara mörkhyad.