BROTT Litauen Nerijus Bilevicius dömdes 2016 för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Nu har han själv mördats i ett litauiskt fängelse.

Juni 2015 anmäldes 17-åriga Lisa Holm försvunnen efter att hon inte kommit hem från sitt sommarjobb. Ett par dagar senare hittades den unga kvinnan mördad i närområdet.

Senare samma år dömdes litauen Nerijus Bilevicius till livstids fängelse för mordet, och 2017 flyttades han till ett fängelse i Litauen efter att ha attackerats i svenskt fängelse.

Nu rapporterar den litauiska tidningen Lrytas om att Bilevicius ska ha mördats av en annan intagen på anstalten i Marijampole. Under en promenad på rastgården ska det ha uppstått en konflikt mellan Bilevicius och den andra fången, vilket resulterade i att mördaren blev knivhuggen i halsen.

Bilevicius skickades till sjukhus med ambulans, men avled på grund av skadorna under färdens gång. Fängelsets kriminalunderrättelseavdelning har inlett en förundersökning om mord.

Konflikten ska ha skett vid 18-tiden på onsdagen. Medfången Robert Raulyn pekas ut för mordet. Han är själv dömd för att ha våldtagit en 14-årig flicka och mördat hennes föräldrar.