BROTT Två HBTQ-profiler från Karlskrona får livstids fängelse efter hovrättsdom.

Tidigare i år dömdes den transsexuella vänsteraktivisten Leonard Höglind och dennes pojkvän Anatoliy Petersson för mordet på den sistnämndes far, Mikael Petersson. Så här skrev Nordfront då om mordet:

Bakgrunden till det medialt uppmärksammade mordet i Karlskrona var att Mikael ville att sonen skulle flytta ut ur en lägenhet fadern ägde och själv behövde flytta in i. Paret hade också fått eller lånat pengar av Mikael till deras förening som drev ett veganskt kafé och hade stora ekonomiska problem. Detta ledde till att Anatoliy och Leonard slog ihjäl Mikael med en skiftnyckel den 25 juli förra året, styckade kroppen i badrummet och sedermera transporterade kroppsdelarna till den obebodda ön Vardö, där Mikaels kvarlevor grävdes ner.

Efter att ha mördat Mikael Petersson begav sig paret ut på restaurang och åt middag, precis som om det vore vilken dag som helst i deras liv.

I den tidigare artikeln om mordet kan Nordfronts läsare även läsa mer om Leonard Höglinds bakgrund, då denne hette Ruth Höglind.

Det framkom också att paret var högaktuella lokalt, då de höll på att anordna en konsert där ”gaytenoren” Rickard Söderberg skulle uppträda. Värt att nämna är att det inte är först gången Söderbergs namn dyker upp i konstiga sammanhang.

I domen från tingsrätten straffades paret med 18 års fängelse för Höglind och livstids fängelse för Petersson. Därefter överklagades domen till hovrätten, som nu har skärpt straffet även för Höglind till livstids fängelse.

För den som vill veta mer om fallet rekommenderas Radio Nordfronts sändning, där ämnet fick sig en ordentlig genomgång.