ÖVERVAKNING. Nu börjar massövervakningen av medborgarna i Luleå. Först ut att filmas obligatoriskt är bussresenärer. Övervakningen kommer därefter att trappas upp.

Övervakningskameror kommer att bli en att vanligare syn i Luleå.

De senaste åren har våldet ökat markant på Luleå kommuns lokalbussar. En stor anledningen till det ökande våldet är regeringens folkutbytespolitik, där Lulebor när de dör byts ut mot människor från krigshärjade u-länder.

En annan anledningen är den ökande liberalismen i samhället, som uppenbarligen leder till mer anarki. Eftersom den socialdemokratiska kommunen varken vill eller kan ändra politiken kommer man nu att införa konstant kameraövervakning av alla Lulebor som åker buss.

Övervakningspolitiken får stöd av SVT
Att övervaka alla kommuninvånare som åker buss kommer att vara otroligt integritetskränkande. Så fort som någon passagerare exempelvis kollar sin mejl på Internet så får man vara beredd på att detta hamnar på film, och kan komma att bli en offentlig handling i samband med en av de frekventa brottsutredningar som inbegriper människor som åker buss.

För att förekomma kritik mot den nya hårda övervakningen av medborgarna, som säkert snart kommer att utökas till flera andra områden i samhället, publicerar SVT Norrbotten stöd för övervakningen på sin hemsida.

”Bra att det finns på bild om det händer någonting”, skriver vänsterextrema SVT i en underrubrik.

Därefter intervjuar SVT i sin artikel två kvinnor som tycker att kommunal övervakning av medborgarna är något bra, och en man som tycker det är dåligt.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-10-08 10:30