AKTIVISM. Mitt under julshoppingen i Ystad delade Näste 3 ut Nordfronts tidning till stadens julshoppare. Här följer en redogörelse för den lyckade aktiviteten.

Under lördagen var det mycket folk ute för att julshoppa i Ystad. Detta gjorde att Ystads gågata var knökfull. Näste 3 ställde upp sig mitt på gågatan för att dela ut Nordfronts tidning till de förbipasserande. Polisen har tidigare varit väldigt yttrandefrihetsfientliga i Ystad så vad denna informationsutdelning skulle leda till återstod att se.

Läs också: Offentlig flygbladsutdelning och polistrakasserier

Ystad är en känd röd stad och folket på gågatan bestod av tre olika typer av människor. De som vänligt tackade nej till tidningen, de som direkt ogillade Motståndsrörelsen och de som tacksamt tog emot tidningarna. De som ogillade Motståndsrörelsen hade bara ett vapen och, det var att försöka skambelägga aktivisterna. Aktivisterna var dock inte sena på att ge svar på tal, med resultatet att de hastigt gick vidare utan att våga diskutera vidare. Det tog sig till och med så löjliga uttryck att vuxna män i 25-års åldern endast vågade att väsa ”skam” när de gick förbi utdelarna.

Två unga tonåringar satte sig ner på en bänk för att betrakta utdelningen, de tog efter ett tag mod till sig och frågade en av utdelarna vad han tyckte om invandringen. De kom snabbt in på att den unga mannen trodde på ”alla människors lika värde”. När aktivisterna bad honom att förklara uttrycket svarade han bara att han trodde på det, utan vidare förklaring, vilket säger en del om den hjärntvätt dagens ungdom utsätts för.

Två poliser stannade upp och började fråga hur vi togs emot bland de förbipasserande, och påpekade att det måste gå bra en dag som denna, då så många människor var ute. Efter det korrekta uppträdandet gick de sedan vidare och lämnade aktivisterna i fred.

Även om Ystad är en röd stad så säger ändå över 100 utdelade tidningar att det finns potential för vårt budskap i Ystad. En ökande medvetenhet om att Nordiska motståndsrörelsen är den politiska rörelsen som har folkets bästa som högsta prioritet.

En meningsmotståndare uppmärksammade att många tidningar delades ut och beklagade sig då över att vi inte skyltade mer med vad vi delade ut. Tydligen räckte det inte med att det stod ”Nordfront” överst på tidningen och att en av rubrikerna var ”Nordiska motståndsrörelsen”.

Då en kvinna med familj tog emot en tidning sa hennes tonårsson högljutt: ”Mamma, du har tagit emot en tidning från Nordfront!” Lite senare passerade familjen igen varpå en av aktivisterna då frågade om tidningen uppskattades. Då skrattade hela familjen varmt när de påmindes om situationen som utspelade sig tidigare.

En man gick flera gånger förbi tidningsutdelarna varpå en medlem frågade om han var intresserad av att fråga om något. Under konversationen som följde berättade han om sina sympatier och att han var ordentligt trött på hur dagens politiker ”leder” det här landet.

Sammantaget var den offentliga utdelningen mycket lyckad i Ystad, detta gör att staden har fler besök att vänta för att tillgodose den ökande efterfrågan från folket att ta del av Motståndsrörelsens budskap.

Efter dagens offentliga aktivitet var det dags för månadsmöte och mat. Mötet avslutades med trevliga och intressanta konversationer.

Vill du ansöka till Näste 3 för att vara delaktig i kampen? Tveka inte att kontakta oss.


  • Publicerad:
    2017-12-04 20:45