UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron försvarar nu sitt uttalande om att han vill jävlas med ovaccinerade och att dessa ska ses som icke-medborgare.

Tidigare i veckan publicerades en intervju i Le Parisien med Frankrikes president Emmanuel Macron, i vilken han uttalade att ovaccinerade fransmän är ansvarslösa människor som inte längre ska ses som medborgare.

Detta försvarar han nu, med motiveringen att medborgare har skyldigheter och att en av dessa är att gå och vaccinera sig mot coronaviruset. Att inte vaccinera sig är enligt presidenten att inkräkta på andra människors frihet.

Förutom detta beskrev han även strategin kring massvaccineringen som att han ”verkligen vill göra dem [ovaccinerade, reds anm.] förbannade” genom att påtvinga dem restriktioner.

— Vi måste säga till de ovaccinerade att de inte längre kommer kunna gå till en restaurang. De kommer inte längre kunna besöka ett café, de kommer inte kunna gå till teatern. De kommer inte längre kunna gå på bio, sade Macron till Le Parisien.