UMEÅ. ”De ska hyllas”, säger polisen om det unga par som tog initiativ till gripandet av mannen som nu anklagas för minst sju fall av överfall på unga kvinnor i Umeå.

En ung man i 20-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för en serie av överfall mot unga kvinnor i Umeå. Bland annat misstänks mannen för tre våldtäktsförsök.

Polisen har det senaste året fått in mängder med anmälningar från kvinnor i Umeå som nattetid utsatts för våldtäktsförsök, misshandel och ofredanden. Flera av dessa fall kan nu vara på väg att lösas.

— Jag kommer inte alls att bli förvånad om vi kommer att kunna hitta fler tillfällen som den här personen misstänks för, säger Mats Bruhn, som är jourhavande förundersökningsledare på polisen i Umeå.

Polisen har gjort en husrannsakan hos mannen där man hittat spår till flera tidigare överfall på unga kvinnor.

Mannen kunde gripas efter att han misstänks för att ha överfallit och försökt våldta en ung kvinna på Ålidhem i Umeå. Kvinnan lyckades dock skrämma iväg mannen, och kontaktade omedelbart sin pojkvän som spårade upp och distraherade honom tills dess att polis kunde ta sig till platsen.

— Trots det överrumplande som de drabbades av och den chock som kommer så agerade de otroligt resolut, säger Mats Bruhn.

Mannen greps under natten till söndagen. Redan på söndagen vid lunchtid var det dock dags för nästa chock, när en annan ung kvinna i Umeå blev överfallen och misshandlad av en annan förövare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-03-21 11:00