BROTT. Förra veckan väcktes det åtal mot en man  i Borås som tidigare arbetat som praktikant på en förskola som är misstänkt för sexbrott. Åtalet gäller brott mot tre barn men nu har ytterligare en anmälan gjorts mot mannen.

Det var i våras som mannen ska ha tagit avklädda foton på en liten flicka och uppmanat två pojkar att ta på hans könsorgan. Händelserna ska ha skett i samband med att mannen hade ansvar för att öppna och stänga förskoleverksamheten. I och med detta var han helt själv med barnen på vissa tider.

Mannen ska i juli i år ha anhållits misstänkt för sexbrott men släpptes redan dagen efter. En dryg månad senare anhölls mannen igen och häktades den 29 augusti. Förgriparen själv erkänner att han tagit foton men nekar till övriga anklagelser.

När Borås Tidning intervjuar föräldrar till barn på den förskola där mannen ska ha praktiseras möts de av upprörda reaktioner.

— Jag blir både förbannad och ledsen. Jag kan inte förstå att sådant här sker i en miljö som ska vara trygg för barnen och där man litar på att de tas om hand på bästa möjliga sätt, säger en pappa vars dotter går på förskolan.

Efter medias rapporteringar kring händelserna på förskolan blev pappan orolig och frågade försiktigt sin dotter om något liknande ska hänt henne. Till pappans förskräckelse fick han han svar som tyder på att han hon ska råkat ut för sexbrottslingen.

— Det räckte med enda försiktig fråga till vår dotter så satte det i gång, säger pappan som nu gjort en anmälan till polisen.

Rättegången mot den manlige praktikanten kommer att pågå i tre dagar, bakom stängda dörrar, under oktobermånad.

Källa:
Misstänkta sexbrott på förskola – man åtalas


  • Publicerad:
    2014-10-08 19:30