När den syriska armén fördrev rebellstyrkor ut ur Syriens huvudstad Damaskus gjorde en grupp soldater ett makabert fynd. Under stenar och annat bråte fann man en massgrav innehållandes ett 20-tal brända och massakerade lik, detta enligt den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua. Andra källor påstår dock att antalet lik är ännu högre.

Offren utgörs till viss del av millitär personal, men en stor del av offren ska vara civilpersoner. Enligt lokalbefolkningen utfördes morden av beväpnade rebeller. 

Allt fler bevis pekar på att massmord är vad som följer i de syriska rebellernas spår. Ett exempel på detta är en amatörvideo som nyligen dök upp på nätet där man kan se massavrättningar av Assad-anhängare i Syriens största stad Aleppo, som just nu till stora delar ockuperas av rebellstyrkor. I videon visas bland annat scener där ett flertal blodiga män tvingas stå knäböjda framför en mur, varefter de avrättas av rebeller.

Medan bevis som visar verkligheten strömmar ur Syrien håller västerländsk media krampaktigt fast vid bilden att rebellerna i ”Den fria syriska armén” är godhetens förkämpar som minsann gör allt för att införa den heliga demokratin och bekämpa en diktator som plötsligt blivit ond.

Horrors of war: Mass grave discovered in Damascus


  • Publicerad:
    2012-08-07 10:11