USA Minst 16 ska ha skadats i vad som verkar vara en masskjutning på en tunnelbanestation i New York. Polisen jagar nu en man iklädd gasmask och orange byggarbetarväst.

Flera medier rapporterar om en masskjutning på tunnelbanestationen Sunset Park i Brooklyn, New York. Enligt AP ska flera personer ha anträffats skadade, samtidigt som rök sägs komma från stationen.

På Twitter sprids ett filmklipp som visar hur människor flyr nere i tunnelbanan medan det sker någon typ av rökutveckling och skadade ligger på marken.

Till New York Times har New Yorks räddningstjänst uppgett att det rör sig om minst tretton skadade, varav åtminstone fem skottskadade. Siffran kom senare att uppdateras till 16.

Ett vittne som tidningen talat med säger att hon hört så många skott från stationen att hon ”tappar räkningen”.

— Först trodde jag att han jobbade på tunnelbanan, hade hade en orange väst på sig så jag var inte så uppmärksam på honom, säger hon.

Enligt NBC jagar polisen nu en man iklädd ”gasmask och en orange byggarbetarväst”.

Polisen uppmanar allmänheten att undvika området kring 36th Street och 4th Avenue i Brooklyn på grund av en stor polisinsats i området kring stationen.

Rökutvecklingen ska ha gett upphov till rykten om explosioner men enligt New York-polisen ska det inte finnas några odetonerade sprängladdningar nere i stationen.

Uppdatering 21:00

Antalet skadade sägs på kvällen uppgå till 29 personer, skriver New York TImes. Av dessa ska tio vara skottskadade, men ingen livshotande. Rökutvecklingen i tunnelbanestationen sägs bero på att gärningsmannen slängde ner en rökgranat innan han öppnade eld, rapporterar New York Post.

Ingen är ännu gripen för dådet, som i nuläget inte utreds som ett terrordåd.

– Mannen ska ha burit vad som beskrivs som en gasmask och tagit fram en behåller ur sin väska, som han sedan öppnade. Tåget fylldes då med rök och efter det så började han skjuta och träffade flera personer på tunnelbanan, säger Keechant Sewell från New York-polisen.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser för att utreda händelsen, säger Lorraine Grillo, vice borgmästare, New York.