USA Den anti-vita afrikanen Frank James har gripits misstänkt för tisdagens masskjutning i New York.

Det var i tisdags som en man iklädd gasmask öppnade eld vid tunnelbanestationen Sunset Park i Brooklyn, New York. Innan dess ska han också ha tänt en rökgranat

Skåpbil med ammunition och vapen

Kort efter dådet hittade polisen en skåpbil i närheten som de misstänker tillhör James. I den hittades laddade magasin, en yxa, en sprejflaska med bensin och en låda med fyrverkerier.

Totalt skadades 29 personer, varav 10 skottskadades och resterande utsattes för rökskador. Än så länge har det inte rapporterats om några dödsfall till följd av skjutningen.

Amerikansk polis har nu gripit den 62-åriga afrikanen Frank James misstänkt för skjutningen.

Varnade för en "förintelse av svarta"

Innan skjutningen har James publicerat flertalet videor på YouTube och sociala medier, där han talar om allt ifrån hur svarta förtrycks i USA, till hur judarna utsattes under den så kallade ”förintelsen”.

— Tror du att du är annorlunda än en jävla jude, en vit jude i Europa, frågar han sina tittare i en video, innan han förklarar hur ”svarta skulle behandlas ännu värre än vita judar”, samt att vita kommer att ”göra sig av med oss”.

Vidare varnar afrikanen för ett förestående folkmord på svarta.

— De kommer att göra vad de gör naturligt: Döda, begå folkmord. Det är vad de gör till slut, när de blir obekväma, när de börjar förlora vad de har, då måste de hitta någon att skylla på. Det är inte deras fel, ”det är de jävla negrerna”, raljerar James om vita amerikaner.

Därefter hoppar han över till att varna för ”Putins kärnvapen”.