KUNGÄLV. Kungälvs-Posten och annan lögnmedia försöker sig på etablera och normalisera ytterligare inskränkningar av yttrandefriheten.

Kaffebord i Ludvika.

Det började med en artikel i Kungälvs-Posten med rubriken NMR får kalla handen av polisen (artikeln är låst för icke-prenumeranter). Där påstås bland annat följande:

”Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen får inte stå och dela ut valsedlar och flygblad intill Ica Maxi, på Trädgårdsgatan utanför Coop eller i Västra Parken fram till valet.

Polismyndigheten avslår NMR:s ansökan på samtliga punkter.”

Nu skriver allehanda lögnmedier, däribland TT, att Nordiska motståndsrörelsen är hindrade från att dela ut flygblad på allmän plats i Kungälv.

Vad som i verkligheten skett är att Nordiska motståndsrörelsen fått avslag på sin ansökan om valstuga där organisationen även ville dela ut valmaterial. Detta är ett allvarligt övergrepp på mötesfriheten i sig från polisens sida, men det betyder inte att Nordiska motståndsrörelsen inte får dela ut flygblad på allmän plats i Kungälv.

Varför lögnmedia sprider sådana uppfattningar går bara att spekulera i. En anledning skulle kunna vara att få vanligt folk att tänka att Nordiska motståndsrörelsen bryter mot lagen när de sprider valmaterial inför valet. Noterbart är att Kungälvs-Posten inte ifrågasätter att det skulle vara olagligt för ett registrerat politiskt parti att dela ut valmaterial på allmän plats inför valet. Artikeln är skriven av tidningens chefredaktör Katarina Berg.

Gällande tillstånd för valstugor m.m. är ärendet fortfarande inte klart. Det finns flera vägar att gå för att få till stånd ett annat beslut och det går dessutom att hålla valstugor under kortare perioder utan tillstånd från polisen. Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv jobbar på en lösning, erfar Nordfront.

Under gårdagen tog Studio Kungälv upp det torgmöte som kommer hållas i Kungälv på lördag men också avslagen kring valstugor och Kungälvsmässan. Radio Kungälv kommer att prata mer om detta ikväll.


  • Publicerad:
    2018-08-12 13:00