Max Rosenfors navigerar i en skog
Foto: Nordfront

Max Rosenfors är IT-ansvarig för webbtidningen och engagerade sig i att bygga om Nordfront och expandera webbtidningens funktionalitet våren 2020, tillsammans med Martin Saxlind. Han har även lett det tekniska arbetet på andra webbprojekt som motståndsrörelsen.se, och nordiskradio.se.

2017 ansökte Rosenfors om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen direkt efter Göteborgsdemonstrationen, som han själv också deltog i då som icke-ansluten.

Utöver grafiskt arbete och webbdesign, är Rosenfors även teknisk producent för Radio Nordfront på Nordisk Radio, och hjälper även där att utbilda andra aspirerande producenter till att sända liveradio i en tid av censur från plattformar såsom Spreaker och Youtube.

Trots att man lätt kan bli att placera Rosenfors i ett mentalt fack bland datornördar, tar Max själv lite avstånd från den placeringen om du frågar honom:

Jag är kunnig inom IT som ett resultat av att det fanns behov av att lära mig detta av olika anledningar i mitt liv, och kanske att jag hade en fallenhet för det. Jag fascineras mycket mer av ett enklare och naturligare liv utan teknik än vad jag gör av nya javascriptbibliotek, och anser i stort att IT-världen behöver begränsas i sin nuvarande utsträckning än expanderas.

Max, om IT


På sin fritid intresserar sig Max också ibland för fantasy-rollspel som D&D och har ett historisk intresse av datorspel, som han på senare tid minskat sin konsumtion av kraftigt. (Frågar du vid tillfälle kan han berätta i detalj om huruvida datorspel är att klassificera som beroendeframkallande droger eller ej)

Länkar och kontaktuppgifter

Sociala medier: TwitterTelegram

Nordfront Forum: max-rosenfors

E-post: max.rosenfors@nordfront.sePGP-nyckel

Rosenfors artikelarkiv