BROTT. Medias kelgris och queersamen Timimie Märak har dömts för att ha stulit på ICA.

Den samiska queeraktivisten Timimie Märak har dömts av Södertörns tingsrätt efter att ha stulit varor till ett sammanlagt värde av 650 kronor. Stölden ägde rum på ICA Kvantum i Enskede den 11 juli förra året.

Hon döms för ringa stöld med påföljden 100 dagsböter á 50 kronor och ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden. Hon erkände gärningen i förhör.

Timimie Märak – som är syster till den vänsterextrema rapparen Maxida Märak – har länge omhuldats av vänster- och massmedier i Sverige. Bland annat intervjuades hon 2017 av Svenska Dagbladet och sade sig där vara stilmässigt inspirerad av ”BDSM-queers, Cruella de Vil och mormor”.

På hennes Instagram lägger hon ibland ut nakenbilder blandat med bland annat bilder på homolobby- samt antifascistiska symboler.

Timimie hette tidigare Mimi Märak innan hon valde att försöka bli en han. En process som hon till Sveriges Radio erkänt att hon känner oro inför eftersom hon kan komma att ångra sig.

Under tiden som Mimi uppgav hon att hon blev attackerad av sex till sju unga män ”med hakkors på kläderna” när hon var ute och joggade.

— Någon svingade tag i mig och skrek ”blattefitta”. Sen började de mata slag mot ansiktet, påstod Märak.

Händelsen – som det inte finns några bevis för och som därför inte ledde någonstans rättsligt -ska enligt henne ha ägt rum vintern 2014 i närheten av Kärrtorp, som någon månad innan var skådeplats för en omtalad konfrontation mellan nationella och knivbeväpnade rödingar.

Timimie Märak är även sedan tidigare dömd för narkotikabrott efter att ha missbrukat kokain.

Källa:
Södertörns tingsrätt Mål nr: B 18712-19


  • Publicerad:
    2020-03-03 19:00