UTRIKES. Under den senaste månaden har mer än 120 civila blivit dödade på grund av de luftangrepp som den USA-ledda koalitionen genomfört i Syrien.

Enligt ett uttalande från det ryska försvarsdepartementet har den USA-ledda koalitionen dödat mer än 120 civila i Syrien under den senaste månaden. Inte bara civila, även koalitionens egna allierade kurdiska krigare har fallit offer för luftangreppen som skett mot bosättningar i östra Syrien. Något som är ännu mer oroväckande är användningen av vapen som är förbjudna enligt internationella konventioner.

USA:s angreppsstrategi har inte bara tagit livet av civila syrier utan har också gjort att IS-soldater har klarat av att återta tidigare förlorade territorier, enligt den ryska militären. Den islamiska staten mottar fortfarande modern vapenutrustning men den ryska militären har inte klargjort hur och och vilka det är som ligger bakom det.

Enligt generalmajoren Igor Konashenkov är USA-kontrollerade områden som Raqqa ”utrotande” till följd av luftangreppen. Tusentals omkomna ligger fortfarande kvar bland ruinerna och enligt siffror som publicerats av koalitionen själv så har minst 1 114 civila ”oavsiktligt” dödats i angrepp mellan augusti 2014 och september 2018.

Källor:
Over 120 civilians killed by US-led coalition airstrikes in Syria in 1 month – Russian military
Mer enn 120 sivile drept av USA-koalisjonen i Syria den siste måneden


  • Publicerad:
    2018-11-01 22:00