USA. Facebookgruppen ”Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” började som ett skämt. Men med 1,4 miljoner deltagare som säger att de kommer vara på plats i september och storma militärbasen har det amerikanska flygvapnet börjat oroa sig.

Area 51 är en hårt bevakad och hemlighetsfull militärbas i det amerikanska flygvapnets regi. Foto: Tim1337 (CC BY-SA 3.0).

Den amerikanska flygbasen Area 51 ligger mitt i Nevadas öken och har länge omgärdas av mystik och spekulationer. Regeringen förnekades dess existens fram till 2013, då CIA berättade att området används för att testa spionplan.

Många är dock fortfarande övertygade om att basen används för att förvara tillfångatagna utomjordingar och för att testa och utveckla utomjordisk teknik. Platsen har också blivit en viktig del i science fiction-filmer och böcker om utomjordingar och konspirationer kopplade till den amerikanska militären och den federala regeringen.

Nu har en Facebookgrupp med namnet Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us lyckats få 1,4 miljoner människor att säga att de tänker samlas utanför basen den 20 september och sedan gemensamt storma den.

Initiativet började som ett skämt. I gruppens beskrivning står bland annat att ”ifall vi gör en naruto-sprint kan vi röra oss snabbare än deras kulor. Låt oss beskåda dessa utomjordingar!”.

En så kallad naruto-sprint är en meme som bygger på karaktären Naruto Uzumakis speciella springstil i mangaserien ”Naruto”.

Med ”naruto-sprinten” tänker man storma Area 51,

Gruppen har också gett upphov till en storm av memer om vad som kommer att hända efter att alla utomjordingar i Area 51 har befriats.

Men uppenbarligen tar inte alla människor detta som ett skämt. Lokala affärsinnehavare och motellägare har sett en extrem efterfrågan för just den 20 september.

— Åh det är galet! Min bartender säger att alla samtal han får rör den 20 september, säger Connie West, delägare i The Little A’Le’Inn till New York Times.

Folk ska ha nämnt Facebooksida när de bokat rum eller fordon, som alla är fullbokade nu inför den 20 september. Detta trots att The Little A’Le’Inn ligger timmar från den tilltänkta samlingsplatsen.

— De är väldigt seriösa. Folk kommer att komma, menar West.

Flygvapnet oroar sig också över utvecklingen. En taleskvinna för flygvapnet varnar nu folk från att genomföra planen.

— Alla försök till otillbörligt intrång i militära installationer eller militära baser är farliga, säger hon.

Det återstår att se vad som händer den 20 september.

Källa:
Storm Area 51? It’s a Joke, but the Air Force Is Concerned


  • Publicerad:
    2019-07-17 11:00