MOTSTÅNDSRÖRELSEN. På söndagen samlades aktivister från Näste 1 för en minnesmanifestation till stöd för Gyllene gryning. Manifestationen hölls utanför den grekiska ambassaden i Stockholm.

Gr Am1

På banderollen kan man läsa texten ”We stand with Golden Dawn”.

Under söndagskvällen samlades aktivister från Motståndsrörelsens Näste 1 för att hålla en minnesmanifestation som stöd för Gyllene gryning. Aktivisterna möttes upp en bit från platsen och gick gemensamt till ambassaden där de sedan höll upp en banderoll och ett tal hölls av Joakim Blixt. Manifestationen kunde genomföras utan störningar från varken meningsmotståndare eller ordningsmakt och är att anse som lyckad.

Nedan följer utvalda delar ur talet:

”Kamrater, på dagen för två år sedan sköts två unga aktivister från Gyllene gryning ihjäl utanför deras högkvarter i Aten.

[…]

Dådet var en naturlig följd av den uppvigling och hets som basunerats ut i såväl grekisk som världsvid media. Jag tror att ett dåd som detta var väntat av de flesta människor med någon som helst insyn i grekisk politik.

[…]

De sjuka hjärnor som kontrollerar Europa har för avsikt att mörda oss och våra folk. Deras ”mångfald” och ”demokrati” har visat sig direkt dödlig för de inhemska europeiska folken. De kommer inte nöja sig förrän den europeiska befolkningen består av en rasblandad och rotlös fårskock av proletära konsumenter.

[…]

Det – i kombination med att allt fler ickeeuropeiska män i vapenför ålder väller in i våra nationer  – gör alltså vår uppgift allt annat än lätt. Men vår uppgift är även allt annat än omöjlig. För att kunna möjliggöra våra visioner om ett grekiskt Grekland, ett Norden för nordbor och ett fritt och starkt Europa så måste det nationella motståndet stålsätta sig, kavla upp ärmarna och börja tänka sig en bistrare kamp.

[…]

Gyllene grynings kamp är även mer än en inhemsk bedrift – deras strävan verkar inspirerande för hela Europa. Inte minst dess norra delar. Partiets namn är numer känt, och fruktat, över hela jorden. Var vissa om att fienden vill allt annat än att deras ibland hårdföra metoder och ofta kompromisslösa budskap blir något som sprider sig i den europeiskättade delen utav världen.

WE STAND WITH GOLDEN DAWN!”

ggam

Grekiska ambassaden i Stockholm.

Manifestationen hölls som stöd för Gyllene gryning och för att hedra minnet av de två partimedlemmarna som mördades 2013. Giorgos Fountoulis och Manolis Kapelonis sköts ihjäl utanför partiets högkvarter i Aten av två män på motorcykel. Gärningsmännen har fortfarande inte gripits av polisen.

Gd-mördade-560x320-460x262

Giorgos Fountoulis och Manolis Kapelonis.

Männen dog för att grekisk polis inte gjorde sitt jobb. Partiet hade bett polisen att bevaka högkvarteret då de under en längre tid utsatts för hot. Men istället för att få hjälp av polisen fick partiet och dess medlemmar själva ta hand om bevakningen. Något som resulterade i att de två männen sköts till döds. Morden blev måttligt uppmärksammade i medier runt om i världen.

Någon vecka efter morden gick en tidigare okänd politisk grupp ut med att de var de som låg bakom morden. Dådet ska ha varit en hämndaktion för mordet på den vänsterpolitiska rapparen Pavlos Fyssas.

På nyhetssajten Zougla lät den grekiska gruppen meddela följande:

— Vi, Folkets kämpande revolutionära krafter, tar på oss ansvaret för de politiska avrättningarna av de fascistiska medlemmarna av nynazistiska Gyllene gryning.

GG-finland

Även i Finland hölls en manifestation utanför den Grekiska ambassaden i Helsingfors samt flera mindre aktiviteter runt om i landet med samma tema.

Källa:
Tar på sig Gyllene gryning-mord


  • Publicerad:
    2015-11-02 19:35