STOCKHOLM. Polisen misstänker att en ung man ska ha blivit gruppvåldtagen i en lägenhet i Gröndal i Stockholm under natten mot måndagen.

Stockholmspolisen utreder just nu en misstänkt gruppvåldtäkt som ska ha skett kring 01-tiden under natten mot måndagen i Gröndal i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Brottsoffret ska vara en ung man, som efter den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha sökt hjälp av ordningsvakter vid Slussen.

— Det är en ung vuxen man. Han vårdas nu på sjukhus och jag vet inte om vi hunnit förhöra honom ännu. Vi kommer annars att göra det så fort som möjligt, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen region Stockholm, till Aftonbladet.

Polisen är i övrigt förtegen om händelsen. Men enligt en uppgiftslämnare till Aftonbladet har offret för den misstänkta homogruppvåldtäkten uttryckt att han misstänker att männen ska ha följt efter honom från tunnelbanan.

På Aftonbladets fråga ifall man söker flera gärningsmän svarar Anna Westberg på Stockholmspolisen:

— Vi har ännu inte gripit något i ärendet. I nuläget lämnar jag inte ut uppgifter om det finns några misstänkta eller fler detaljer med hänsyn till utredningen.

Just nu finns inte heller några andra rubriceringar i ärendet än våldtäkt, något som dock enligt Westberg kan komma att ändras.


  • Publicerad:
    2020-09-21 09:00