DEMOKRATI. Att svenskar uttalar sig till media att de varken är rädda eller har problem med Motståndsrörelsen är ”ett demokratiproblem” och ”krypande obehagligt” enligt Mona Sahlin, nationell samordnare mot så kallad våldsbejakande extremism.

Mona Sahlin är inte en svensk politiker: hon är en agent för främmande makt.

Mona Sahlin.

Under gårdagen publicerade Bonniertidningen Dagens Nyheter ett reportage om Motståndsrörelsen under rubriken ”Idyllen tagen som gisslan”. Den idyll som Motståndsrörelsen skulle ha tagit som ”gisslan” är orten Sunnansjö i Dalarna, men flera av de som Bonniertidningen talat med håller inte med trots tidningens påtryckningar om att få dem att ändra sig. Detta har upprört Mona Sahlin, som arbetar för den svenskfientliga stiftelsen Expo och är nationell samordnare mot så kallad våldsbejakande extremism.

– Det jag minns allra bäst är kvinnan i Sunnansjö som säger ”nazisterna går ju inte på oss i byn”. Det säger väldigt mycket. Om rasismen bara är ett problem för de som är direkt drabbade av våldet har vi ett oerhört demokratiproblem i Sverige. Det är krypande obehagligt att inse att så är fallet. Artikeln synliggör det, säger Mona Sahlin till DN.

Demokratiförkämpen Mona Sahlin tycks vidare tycka att det är fel när Motståndsrörelsen ”tillåts” uttrycka sig eftersom andra då skulle bli rädda.

– Det räcker inte med att säga att nazisterna är så få, för de påverkar oerhört mycket. De har en strategisk plan. Försvaret måste vara lika långsiktig som den. Varje gång en nazist tillåts yttra sig är det många som blir rädda i Ludvika.

Och personer som gör att andra blir rädda när de tillåts yttra sig ska man inte prata med, menar Sahlin. Istället ska man betrakta och behandla dem som kriminella.

– SMR är den mest våldsamma och extrema organisation som finns i Sverige. En sådan grupp kan man inte ha en dialog med, utan en strategi mot. Detta handlar inte om väljare som är allmänt oroade för invandringen eller arga på Stockholm för att glesbygden är så eftersatt, utan om ideologiskt övertygade och tungt kriminellt belastade nazister. Så måste Ludvika kommun och byalaget i Sunnansjö betrakta dem.

Mona Sahlin säger slutligen rakt ut att lösningen på detta ”demokratiproblem” är att se till att kommuner ”tvingas” bemöta ”extremgrupper” som Motståndsrörelsen.

– Jag kommer ställa kravet att i framtiden kommer man inte att kunna välja att bemöta eller inte bemöta extremgrupper. Det duger inte! Alla kommuner kommer att tvingas bemöta dem som en del i demokratiarbetet, det blir en nationell strategi.

Källa:
Kommuner ska tvingas stå upp mot nazisterna


  • Publicerad:
    2015-05-11 06:50