RYSSLAND Tidigare döptes torget vid den amerikanska ambassaden i Moskva om till ”Folkrepubliken Donetsks torg”. Nu har även ”Folkrepubliken Luhansks torg” döpts och det ligger vid Storbritanniens ambassad.

När Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari började länder att döpa om gator vid ryska ambassader. I Litauen döptes exempelvis gatan vid ryska ambassaden i Vilnius om till ”Ukrainas hjältars gata” och i grannlandet Lettland döptes gatan vid ryska ambassaden i Riga om till ”Självständiga Ukrainas gata”.

I Moskva svarade man nyligen med att döpa om torget där amerikanska ambassaden ligger till ”Folkrepubliken Donetsks torg”, efter att moskoviterna fått delta i en onlineomröstning om torgets nya namn.

Efter detta öppnades en ny onlineomröstning upp för Moskvaborna, men denna gång skulle man rösta om vilket torg som skulle döpas till ”Folkrepubliken Luhansks torg”.

Populära alternativ var torg bredvid Tyskland, Belgiens och Litauens ambassader. Men i slutändan vann torget där Storbritanniens ambassad ligger med 57 procent av rösterna, skriver RT.

USA har i skrivande stund tagit bort sin adress till ambassaden i Moskva från sin hemsida. Det återstår att se ifall Storbritannien nu gör detsamma.