AKTIVISM Nordiska motståndsrörelsen har genomfört en aktion någonstans i Stockholmsområdet där man rivit ett läger som satts upp av zigenare.

Under måndagskvällen kom en rapport på Telegram att Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 genomfört en aktion mot ett zigenarläger. I en artikel på Motståndsrörelsen.se framgår det att det rör sig om samma ”kåkstad” som zigenarna byggt upp i en skog i Akalla som innehåller medeltida fornlämningar, som journalisten Christian Peterson nyligen gjorde ett reportage från.

”Stanken var ofattbar i området och framkallade kväljningar hos kamraterna”, kan man läsa i artikeln på Motståndsrörelsens hemsida.

Sophög i zigenarlägret.

Vidare kan man läsa att ockupanterna ”skrek och sprang ifrån platsen, kallandes på polis” när aktivisterna började riva ned lägret.

Avslutningsvis skriver aktivisterna:

Det pratas en massa av politiker och folk på internet, utan att någonting görs. I 10 års tid har just denna bosättning fått stå kvar orörd för att ingen vågar ta ansvar och bara besluta om att köra bort skräpet. Nordiska motståndsrörelsen går från ord till handling och gör det enda som är moraliskt riktigt och rätt genom att agera. Hur långt ska det gå innan DU gör det samma!?

Zigenarhåla byggd över svenska fornlämningar.
Ockupanterna "skrek och sprang från platsen" när aktivisterna anlände.

Under måndagskvällen har Motståndsrörelsens aktivister diskuterat aktionen i en extrainsatt sändning av Mer än ord:

Artikeln kommer uppdateras med mer information under kvällen.