ÅRSRAPPORT. Den årliga rapporten där föregående kampår i Sverige rundas upp står klar. I vilka kommuner var Motståndsrörelsen mest aktiv under 2018 och vilka var de mest minnesvärda aktionerna under året?

2018 har sannerligen varit ett högaktivt år. För sjunde året i rad har vi slagit vårt kvantitativa aktivitetsrekord och således har 2018 varit det mesta aktiva året i Nordiska motståndsrörelsens historia. Det har under året skickats in 3075 svenska kamprapporter som kan jämföras med de 2849 som skickades in under förra året. Som vanligt innehåller flera av rapporterna mer än en aktivitet och dessutom har en del aktioner rapporterats in som artiklar på löpsedeln istället för som kamprapporter. Detta gör att den totala mängden aktioner som genomförts under året är ca 3700 styckenen ökning med över 10% sen föregående år och en oerhört stabil siffra med ett snitt på mer än tio aktiviteter per dag någonstans i landet.

Spridningen på aktiviteterna har varit god. Vi har varit aktiva i 219 av Sveriges 290 kommuner och i 60% av dessa har vi haft en åtminstone någorlunda regelbunden och återkommande verksamhet under året.

De 20 mest aktiva kommunerna, sett framförallt till kvantitet, men med viss hänsyn tagen också för kvalité, under 2018 har i följande ordning varit:

1. Ludvika
2. Stockholm
3. Trelleborg
4. Göteborg
5. Nyköping
6. Kungälv
7. Luleå
8. Skövde
9. Sundsvall
10. Norrköping
11. Boden
12. Värmdö
13. Vellinge
14. Borlänge
15. Uddevalla
16. Ystad
17. Nässjö
18. Helsingborg
19. Örebro
20. Kristianstad

Otroligt bra jobbat av alla som varit aktiva i Ludvika och bjudit på en hejdundrande valkamp, men också fortsatt bedriva kamparbete outtröttligt även efter valdagen. Mycket väl utfört arbete också av Stockholm som bibehåller sin andra plats sen förra året. Trelleborg har genom nyrekryterade dedikerade kämpar i kombination med äldre förmågor tagit sig upp som en raket till tredje plats på listan.

Näste 1, som Stockholm tillhör, och Näste 3 som Trelleborg tillhör, är de nästens som har flest orter placerade på listan, men även Näste 2 som vi hittar på fjärde plats med Göteborg har god representation av kommuner där aktivismen hållit oerhört hög nivå under 2018. Nyköping har fortsatt att klättra i aktivitetsnivå, valorten Kungälv ligger bra till och förra årets vinnare, Luleå, lyckas stanna kvar högt på listan med en sjundeplats trots att mycket fokus från aktivisterna i området lagts på Boden istället med anledning av valet.

Mycket bra kämpat alla aktivister som varit behjälpliga med att få sina kommuner representerade på listan!

Någon missgynnsam typ kanske nu tänker att kvantiteten ökar på bekostnad av kvalitén och att det är enkelt att få ihop rapporter om man bara sätter klistermärken? Oj, oj, oj vad fel denna typen i så fall har. Jag har aldrig tidigare under de år jag skrivit årsrapport haft så otroligt mycket gott att välja på när jag ska försöka summera året på ett kärnfullt vis. Förra året försökte jag klara mig på en topp-20 lista, men tvingades ta in en 21:a aktivitet för att inte missa någon av de oerhört minnesvärda och viktiga sakerna som hänt. Detta året försökte jag då klara mig på en lista med 21 aktioner, men tvingades kapitulera och kommer därför lista 25 olika saker som är de mest minnesvärda under kampåret 2018 ur ett svenskt perspektiv. Då har jag ändå tvingats trycka in flera saker under var rubrik som egentligen hade kunnat kvala in som egna rubriker och även i sista stund fått sortera bort flertalet aktioner som garanterat hade platsat tidigare år.

Här kommer slutresultatet, listan på de 25 mest minnesvärda sakerna 2018, ur ett svenskt perspektiv är följande: (Observera att samtliga inbäddade filmklipp från Youtube nedan, på grund av Googles politiska censur kräver att du ändrar dina platsinställningar till något annat land än Sverige. Lyckas du inte med detta går de också att se på Motståndsrörelsens konto på D-Tube)

1. Nationalsocialistisk valkamp utan like
Under ett halvårs tid delades runt 900,000 flygblad och tidningar ut över hela landet som uppmanade svenska folket att för första gången någonsin kunna rösta på ett parti som utgjordes av vanligt folk som värnade sitt folk och inte av politiker som främst ser till sitt eget bästa. I flera veckors tid sattes dessutom valtält och/eller kaffebord upp i Boden, Kungälv och Ludvika – ibland på flera platser samtidigt inom de tre kommunerna, varifrån politik diskuterades med kommuninvånarna. Flera lyckade torgmöten hölls också där flera av talarna gjorde sina debuter och det med bravur. Nordiska motståndsrörelsens realpolitik konkretiserades på både riksplan och kommunalt plan, ett tal till nationen spelades in och lokalmedia utvecklades (mer om detta längre ner på listan).

Vi fick kanske inga mandat, men blev likväl det största partier utanför kommunfullmäktige i både Kungälv och Ludvika, fick massor av uppmärksamhet, nya medlemsansökningar och nya ovärderliga kontakter, liksom nödvändig erfarenhet. Vi normaliserade Nordiska motståndsrörelsen och nationalsocialismen och vi avslöjade systemet som totalitära hycklare.

Samtidigt var en viktig del av vår valkamp att på samma gång som vi skulle ge allt, skulle vi inte bränna ut våra aktivister, inte ta död på deras motivation och inte liberaliseras eller på annat vis ställa om hela år rörelse till ett politiskt parti. Nej, redan från sekunden då vi beslutade om att ställa upp i valet var vi fast beslutna om att kampen måste gå vidare även dagen efter valdagen.

Valkampen har med allt detta i åtanke varit den kanske mest krävande och utmanande tidsperioden i organisationens historia, men klarades av galant. Det är till och med så att vi trodde att vi pressade organisationen till bristningsgränsen, men bevisade att vi klarade det med sådan råge att vi med facit i hand hade klarat att pressa lite till.

2. Demonstrationer i två städer samtidigt på 1 maj
Arbetarnas högtidsdag 1 maj är en traditionell nationalsocialistisk demonstrationsdag då vi förfäktar den enda världsåskådningen som vill göra det bättre för alla arbetare, både de av hjärna och hand, på storfinansens bekostnad istället för på varandras. Den 1 maj 2018 utgjorde inget undantag.

För första gången i modern historia lyckades den nationella rörelsen arrangera två demonstrationer på samma dag. För första gången i modern historia arrangerades en nationell demonstration i Norrland. Bägge dessa stycken historia lyckades Nordiska motståndsrörelsen skriva den 1 maj.

Med 400 man i Ludvika och samtidigt 200 i Boden, med totalt tio stycken talare på de bägge orterna, med livesändning från bägge orter och fler tittare än någonsin på dessa, massiv uppmärksamhet och hundratals donationer var det sannerligen en minnesvärd kampdag. Slagorden ekade mellan gatorna från Norrbotten till Dalarna under parollen ”Vi är inga politiker – VI ÄR FOLKET!”.

3. Dominerande av Almedalen
Med närmare 150 aktivister på Gotland under fyra av Almedalens dagar kom vi att totalt dominera Almedalsveckan även i år. Jag citerar från min egen artikel Total seger för Nordiska motståndsrörelsen på årets Almedalsvecka:

Vart man än vände sig inne på Almedalsområdet stod nationalsocialister i vita piké-tröjor och delade ut nytryckta och professionella valtidningar. Vid vårt bord bjöds det på kaffe, svarades på frågor och debatterades. Vid folkförrädarnas arrangemang fanns vi för att protestera med banderoller och burop. Vid hamnplan hölls så hög-energiska tal att de som brukar tjata om hög energi framstod som sengångare med rollatorer i jämförelse. På vägen till hamnplan hölls dessutom under våra dagar där, värdiga demonstrationer. När man gick till någon föreläsning såg man nationalsocialister både på vägen dit och på plats. När man gick för att handla såg man nationalsocialister både på vägen dit och inne i butiken. När man gick för att äta såg man nationalsocialister både på vägen dit och i kön för att beställa mat. Det var nationalsocialister precis överallt. Faktum är att vår dominans var så överväldigande att om man som utomstående besökt Almedalsveckan utan att veta vad det var för något kunde man nog ganska enkelt få uppfattningen att hela arrangemanget var uppstyrt av Nordiska motståndsrörelsen!

Dagens media rapporterade att det skrivits 1500 artiklar om Nordiska motståndsrörelsen under månaden fram till Almedalsveckans slut. Utöver allt detta lanserades också projektet RAUS: Rehabilitering av antifascister, utlänningsvurmare och sionistlakejer för att hjälpa folkfientliga krafter att bryta upp med den kriminella miljö de verkar inom.

4. Trotsande av förbudet i Finland genom Svastika-fanor i centrala Helsingfors
Åbo hovrätt fastslog att Nordiska motståndsrörelsens finska gren ska förbjudas då de menar att organisationen bryter mot god sed (läs: utgör en okontrollerbar opposition). Som protest mot detta och för att visa systemet att deras öppet totalitära hållning mest kommer drabba de själva och att Motståndsrörelsen knappast kommer tystas bara för att folkets bödlar säger ”stopp”, genomfördes närmare 60 olika aktioner runt om i hela Norden veckan runt att förbudet fastslogs. Exempelvis genomfördes banderoll-aktioner utanför finska ambassaden i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Reykjavik under dagen för förbudet.

Något mer än en vecka senare, under Finlands självständighetsdag den 6 december, genomfördes en traditionsenlig nationalsocialistisk demonstration genom centrala Helsingfors. Denna gång ledd av tre stycken svastika-fanor in i Finlands tveklöst rödaste stadsdel. Efter att tåget gått några hundra meter bröt polisen mot den grundlagsstadgade rätten till mötes- och demonstrationsfrihet genom att stanna den pågående demonstrationen. Polisen valde sen att bete sig än mer rättsvidrigt genom att gå till vansinnesattack mot demonstrationståget för att beslagta fanorna och arrestera fanbärarna – trots att det åtminstone aldrig tidigare setts som något olagligt med några politiska symboler i Finland.

För att se ocensurerade bilder från marschen, klicka här för att komma utanför svensk förtryckar-jurisdiktion.

Efter en del skärmytslingar mellan polisen och några av organisationens aktivister kunde tåget gå vidare till sin slutdestination och tal hölls. Senare anslöt Motståndsrörelsen till den bredare 612-manifestationen med avslutning på hjältarnas gravplats där ljus tändes för de Finlandsfrivilliga och nordiska SS-soldater som föll i kampen för Europas frihet.

5. Överlägset fler offentliga aktioner än någonsin tidigare
I årsrapporten för 2017 stoltserade jag med att vi arrangerat nästan 150 offentliga aktioner i Sverige under året och att det var högsta siffran någonsin. Detta framstår nu i efterhand, trots den imponerande siffran det egentligen är, som oerhört klent när man jämför med att vi under 2018 har dubblat den siffran!

Givetvis har många av dessa offentliga aktioner arrangerats i Boden, Kungälv, Luleå och Visby med anledning av valrörelsen och Almedalen, men också i stort sett i samtliga större städer i landet har motståndsmän och -kvinnor stolta intagit gator och torg för att sprida propaganda till och samtala med folket. Vi har också under året lyckats med bragden att arrangera offentlig aktivism i alla sju svenska nästen samtidigt för att slå hål på myten om att det bara är samma (super-)aktivister som åker land och rike runt och deltar på alla aktiviteter.

Vi har också frekvent funnits på marknader runt om i hela landet. Exempelvis hade vi närvaro under alla dagar på Sveriges kanske mest välbesökta marknad i Kivik och den direkt efterföljande i Sjöbo, vi fanns på anrika Jokkmokks marknad och, för jag vet inte vilket år i ordningen, på Rättviks marknad.

6. Banderoll på kulturhuset mitt i Stockholm
Mitt på ljusa dagen tog sig tio aktivister och medlemmar upp till taket av kulturhuset i centrala Stockholm – repellerade nedför byggnadens utsida och fäste en stor banderoll med sugproppar mot glasrutorna på vägen ner. Nere på markplan väntade väktare och polis för att gripa aktivisterna, men sex av tio deltagande aktivister lyckades trots det att ta sig från platsen. Detta är i mitt tycke helt klart årets mest innovativa aktion och således en av årets mest minnesvärda händelser.

7. Blixtdemonstration i Nyköping
Med den enorma övervakning som vår organisation utsätts för ifrån systemet är det alltid ett sant nöje när vi kan ta de fullständigt på sängen. Den 10 november lyckades vi med detta när närmare hundra aktivister kunde samlas i centrala Nyköping utan att polisen uppmärksammat vad som var i görningen. Det är ett gott bevis på Nordiska motståndsrörelsens förmåga att organisera sig under radarn och under stor sekretess.

Ett demonstrationståg gick genom de centrala delarna av Nyköping och avslutades med tal på Stora torget. Allt gick lugnt och värdigt till precis som vanligt när inte systemet lägger sig i och där med bevisades det också för sjuttioelfte gången i ordningen att vi knappast är beroende av systemet för att kunna garantera vår säkerhet, utan tvärtom att det istället ofta är motsatsen som råder med mer oroligheter kopplat till polisens närvaro, då detta leder till att folkfientliga krafter vågar mobilisera.

8. ”Vänstern” har slagits tillbaka!
Inte så ofta, men någon gång då och då, samlar storfinansens spring-henor mod för att angripa den nordiska arbetarens sanna företrädare. Under året har dessa filurer vid flera fall fått bli påminda om att sådana angrepp kan kosta.

I Trelleborg blev medlemmen Dennis Andersson angripen av två ökända personer med AFA-kopplingar som försökte misshandla honom genom att bland annat kasta cyklar. Andersson drog dock kniv och fick angriparna på flykt. Rödingarna som angripit ringde senare polisen och grät ut om att de blivit misshandlade varvid Andersson arresterades av ett stort polisuppbåd.

I Fredrikstad, Norge, blev aktivisten Andreas Haglund Arnesen påhoppad utanför sitt hem av två maskerade personer beväpnade med strumpor fyllda med småsten. Med en vass penna lyckades dock Haglund Arnesen freda sig och få de bägge maskerade gärningsmännen att fly in i en väntande bil i närheten.

Vid olika gatuaktioner under året har också motangrepp från den röda pöbeln slagits tillbaka, exempelvis i Oslo efter en manifestation mot FN:s migrationsavtal, på Avenyn i Göteborg och i Stockholm under en 30 november-demonstration. Vid det sistnämnda tillfället fick detta, som en parentes, Nordisk Ungdom att ta avstånd från oss – de hade föredragit att karolinerandan skulle hedras med kindvändande.

Rödingar får ”grisebank” i Oslo.

9. Stockholmsmanifestationen med tillhörande båtaktion utanför Sveriges riksdag
Nordiska motståndsrörelsen ansökte om demonstrationstillstånd i centrala Stockholm två veckor innan valet och blev också muntligt lovade av Stockholmspolisen att få detta. När väl det skriftliga tillståndet kom hade högre politiska krafter lagt sig i polisens arbete och brutit löftet. Dialogpolisen hoppade hedervärt av i protest då han tyckte att polisen agerade rättsvidrigt genom att begränsa vårt demonstrationstillstånd till en tur runt Kungsholmen, långt ifrån både folk och fä, men med närhet till häktet. Situationen var alltså mycket lik den fälla systemet försökte rigga för oss i Göteborg den 30 september 2017.

Istället för att gå polisens lilla tillståndsgivna marschrutt i skam valde vi att hålla en rakryggad stillastående protest med flera starka tal och bra mingel med sympatisörer. Dessutom genomfördes istället samtidigt en mycket innovativ aktion där aktivister i över en timmes tid åkte med en båt runt i Norrström utanför Sveriges riksdag och spelade upp ett förinspelat tal. Aktivist-båten lyckades efter aktionen dessutom köra ifrån den klumpiga polisbåten som väntade under en bro.

Allt som allt blev det, under förutsättningarna, en mycket lyckad och minnesvärd dag i huvudstaden.

10. Mest oproportionerliga polisinsatsen i historien?
I februari skulle en större offentlig flygbladsutdelning arrangeras i Jönköping. Medlemmar från Näste 7 och kringliggande nästen tog sig därför till staden. Aktionen i sig var mycket lyckad och skulle kunnat stanna där, men det som gör att denna lördag platsar på listan över de mest minnesvärda sakerna år 2018 är det helt onödigt massiva polisuppbåd som fanns på plats för att ”bevaka” aktiviteten. Enligt uppgifter till SVT var 150 poliser i tjänst från fem olika distrikt – en uppgift som också kunde bekräftas av Oscar Bergström som räknade till 24 piketbussar utanför polishuset i Jönköping – utöver flertalet vanliga radiobilar och en polishelikopter i luften.

Denna aktion ensamt (även om den är långt ifrån den enda i sitt slag under året) bevisar att det inte är resursbrist som gör att utredningar om stölder, misshandlar och våldtäkter läggs ned på löpande band utan att det istället handlar om prioriteringar. Detta system prioriterar bekämpandet av politisk opposition högre än sina medborgares trygghet och säkerhet.

Aktionen gick trots allt bra. Motståndsmännen på plats höll efter två timmars flygbladsutdelning dessutom en spontandemonstration genom centrala Jönköping som en form av protest mot polisens åsiktsförtryck och avslutade med en eftersamling i en närliggande bygdegård – givetvis hela tiden bevakade av polis. Vad kan vara viktigare en lördag i Jönköping än att hålla koll på nationalsocialister som äter pasta och köttfärssås?

11. Aktion mot USA:s terrorbombningar i Syrien
USA valde i april att skjuta över 100 missiler mot Bashar Al-Assads Syrien som ”hämnd” för att denne av lögnmedia påstods att helt utan anledning ha utfört gasattacker på sitt eget folk. För att visa sitt stöd för Syrien och sitt förakt mot den nya världsordningens ”demokratiska” bombningar av alla suveräna nationer som inte blint underkastar sig, genomfördes banderollaktioner i flera städer runt om i landet – exempelvis i Landskrona, Jönköping och Sundsvall.

Det som verkligen utmärker dagen är dock den aktion som hölls i Stockholm utanför amerikanska ambassaden. Där hölls ett tal av Anders Rydberg som avslutades med att amerikansk mark symboliskt bombades med tre stycken bangers eller ”interkontinentala ballistiska missiler av Banger-klass” som nästeschefen själv ironiskt uttalade sig samma dag. Då en stackars säkerhetsvakt påstod sig ha fått hörselskador (det fanns ingen annan människa än aktivisterna i närheten av smällarna) har polisen lagt enorma resurser på husrannsakningar och förhör av aktivister i Näste 1 efter den lyckade protestaktionen.

12. Danmark reser sig!
I årsrapporten för 2017 uppmärksammade jag som en minnesvärd sak att motståndet vaknade i Danmark genom att Nordfront.dk återlanserats, medlemmar börjat rekryteras och att den första offentliga aktionen någonsin genomförts i landet. Under 2018 har verkligen Motståndsrörelsen i Danmark fortsatt utvecklas i positiv riktning.

En bra bit över 500 kamprapporter har publicerats under året med flygbladsutdelningar, affischeringar, avspärrningsaktioner, sprejningar och banderoll-uppsättningar. Flertalet offentliga aktioner har genomförts på gator och torg. Aktivistdagar har arrangerats. Flera spektakulära aktioner har genomförts och en omfattande kampanj mot förintelselögnerna har genomdrivits. Flera egenproducerade filmer har släppts och bara i december publicerades, utöver kamprapporterna, runt 50 artiklar på Nordfront.dk. Det hela har lett till god massmedial uppmärksamhet och många nya medlemsansökningar.

13. I krig mot bankväldet
Eftersom att Nordea under tidigare år stängt ner Nordiska motståndsrörelsens konton och samtliga banker förvägrat vårt legala och registrerade partiet att öppna något nytt, har olika medlemmar under året dragit igång privata insamlingar till olika ändamål som är gynnsamma för kampen. Då även dessa privatpersoners konton med anledning av detta stängts ner, trots att det exempelvis enligt Skatteverket är helt legalt att bedriva sådana insamlingar (s.k. crowdfunding), valde Robin Palmblad att starta en insamling för att gå till motangrepp mot bankerna.

Det som gör att denna punkt framförallt förtjänar att omnämnas på denna lista är att det på mindre än en vecka samlades in över 400,000 kronor och är således den största insamling Motståndsrörelsen eller någon medlem däri någonsin anordnat. Pengar som öronmärkts till att anlita en jurist och försöka stämma bankerna samt för att på andra vis motverka bankstyret och det kontantlösa samhället. Trots en segdragen byråkratisk process där bankerna fortsatt att göra vad de kan för att motverka organisationen, går det framåt – sakta men säkert – och det kommer garanterat hända mycket mer i detta ärendet under 2019.

14. Judea declares war on Nordiska motståndsrörelsen
World Jewish Congress (WJC), med bland annat bankiren David de Rotschild i spetsen, är den kanske mäktigaste öppna judiska lobbyorganisationen i världen då de för de judiska folkens talan i över 100 olika länder i världen.

WJC spred under året ett filmklipp där följande citat finns återgivet: ”Den internationella judenheten uppmanar den svenska regeringen att vidta alla nödvändiga åtgärder för att utplåna den nordiska motståndsrörelsen (NMR)”

En mer eller mindre öppen krigsförklaring från världsjudendomen mot Nordiska motståndsrörelsen. Behöver det förresten påtalas att föregångaren till WJC i rakt uppåtstigande led var American Jewish Congress som stod bakom grunden till krigsförklaringen mot Tyskland år 1933?

En hedersvärd merit som helt klart kvalar in på listan.

15. Sjukaste media-hetsen som någonsin skådats?
Antalet totalt genomvidriga och lögnaktiga artiklar, tv-reportage och radioinslag som etablerad media spritt om Nordiska motståndsrörelsen och våra företrädare under åren har åtminstone jag tappat räkning kring för länge sen och därför blir det också svårt att rättvist jämföra ett år med ett annat. Jag kan därför inte svara på om det varit den värsta media-hetsen under ett år mot oss hittills eller inte, men nog är följande fem rubriker anmärkningsvärda nog för att hamna på listan (och detta är bara toppen på ett isberg):
”En handfull nazister sätter skräck i Ludvika” – Aftonbladet
”Stefan Lövfen om nazister i Almedalen: Sverige är hotat” – Aftonbladet
”Grön Ungdom: NMR – Ett kriminellt gäng maskerat som politiskt parti” – Nyheter24
”Medierna får folk att tro att NMR handlar om politik” – Svenska dagbladet
”NMR kan störa valet med ryska Putinmail” – Svenska dagbladet

Utöver allt detta har vi såklart den påstådda stölden av en guldring från en judinna på Almedalen. Pizzeria Titanic i Ludvika där det påstås att en man med hakkors på kläderna gick in och betedde sig allmänt otrevligt. Uthängningen av våra riksdagskandidater som kriminella (med Pär Sjögrens eminenta svar till journalisten i fråga). Hela ”Vi vet var du bor”-drevet där media på fullaste allvar velat koppla oss till brev som skickats ut till politiker och åklagare undertecknad ”Mvh NMR”. Kommunalrådet i Kungälv som menade att en torgmötesansökan från oss är likvärdig med en från IS eller polischefen i samma stad som utmålar oss som ondska – allt flitigt och okritiskt förmedlat av lokalmedia. Vi har Sveriges radios ”oberoende” dokumentärer som syftar till att legitimera ett fråntagande av vårdnaden om våra barn. Hela Peter Holm-fallet, ni vet där media rapporterade om en nazistisk lönnmördarspion som kartlagt journalister. Den här punkten får dock avslutas med Hela Gotlands publicerade citat av regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin angående Emil Hagbergs uttalande om att vi skulle skicka 1000 fulla skinheads till Gotland om vi inte fick tillstånd att vara med på Almedalen: ”Vi analyserar just nu hoten och ser över hur vi ska hantera dem. Jag ser det som ett ytterligare bevis på att det här är en organisation som använder sig av obehagliga metoder.”

Eller nej, jag bara måste slänga in ett citat från ledarskribenten för UNT, Maria Ripenberg, gällande samma sak: ”Det är ett terrorhot, och terror ska polisen inte ge vika för. Annars blir det farligt på riktigt.”

16. Utvecklande av vår media
2018 har sannerligen varit ett år då vi tagit stormsteg framåt med vår media. Vi har utvecklat lokalmedia i form av webbtvn Studio Bothnia med de populära inslagen Historia med Eklund och Homlqvist samt Kulturbunkern och poddarna Radio Kungälv och Radio Ludvika (i bokstavsordning, inte i rangordning).

På temat poddar har två av Motståndsrörelsens mest populära poddar, ideologiska Ledarperspektiv och aktivistiska Mer än Ord lanserats och släppt flertalet avsnitt. Norge har också fått sin första podcast genom Frontlinjen.

Listen to ”Ledarperspektiv #31: Vad är judisk makt-rörelsen? Subversiv infiltration i rörelsen och hanrejer” on Spreaker.

Vi har också blivit bättre på både direktsändningar, folkkonferenser (motsvarande presskonferenser) och efterhandsredigerade filmer under året.

Slutligen har vi ju faktiskt lanserat en helt ny sida också under året i form av organisationssidan Nordiska-motståndsrörelsen.se (och faktiskt även i Norge med adressen motstandsbevegelsen.org).

17. Största HMF-åtalet i Sveriges historia
Vår förre ansvarige utgivare stod åtalad för 107 fall av brott mot gummiparagrafen hets mot folkgrupp. Även om han friades på nästan hälften av åtalspunkterna så fälldes han likväl för 61 fall, bland annat för att Nordfront visat upp neutrala fotografier av Adolf Hitler utan att samtidigt ha med någon fördömande text, att i textform ha skrivit att homolobbyn (vilken folkgrupp nu en lobbyorganisation utgör) är perverterad, för att ha bäddat in filmlänkar från andra webbplatser med egna ansvariga utgivare och för att ha ”hetsat” mot den nya juridiskt skyddsvärda folkgruppen ”ensamkommande”. Listan på saker som är lagliga att uttrycka sig om i Sverige är snart kortare än den som innehåller olagliga.

18. Första förannonserade torgmötena i Norge
Kampen i Norge tog ett, eller rättare sagt två, stora kliv framåt genom att förannonsera om och genomföra två stycken torgmöten – ett i Fredrikstad och ett i Moss – bägge orterna i närheten av Oslo. Dessvärre bemöttes torgmötena, trots utfärdade tillstånd, med gränsbevakning som stoppade vissa svenskar från att resa in i landet och med massiv polisbevakning som hindrade de flesta vanliga människor från att kunna ta del av talen. Likväl gav torgmötena mängder av uppmärksamhet och var en milstolpe i frihetskampen på norsk mark.

19. Årets ”Good-will”-aktivism
Trygghetsvandringar eller gatupatrulleringar har varit ett återkommande inslag i Nordiska motståndsrörelsens verksamhet de senaste åren. Under året har flertalet sådana genomförts i exempelvis Ludvika. Även i Finland har flertalet patrulleringar skett under 2018. Den mest uppmärksammade trygghetsvandringen med svenska mått mätt för året var nog ändå den i Kopparberg efter att två olika kvinnor råkat väldigt illa ut i det lilla samhället. Många medborgare uttryckte sin tacksamhet över aktivisternas närvaro både direkt på plats och i efterhand på sociala medier.

I Oslo, Norge, bedrevs traditionsenligt en vinterhjälps-aktion inför jul där mat och varma kläder delades ut till hemlösa norrmän och i Danmark städades det upp sopor i naturen på flertalet platser – skräp som sedan dumpades av hemma hos olika folkförrädare som ansågs ansvariga för den sopiga politik som förs i Danmark.

20. Förrädare får inte stå oemotsagda
En av många betydande beståndsdelar i Nordiska motståndsrörelsens kamparbete är att inte låta folkförrädare stå oemotsagda. Det ska inte vara bekvämt att profitera på att förgöra vår nation. Detta är en hållning som vi aktivt driver och en viktig del för att kunna slå tillbaka mot övergreppen som sker på vårt folk. Under året har vi gjort detta på flera vis och på många olika orter.

Ett exempel har varit genom att sitta med i publiken under föredrag och ställa väl valda frågor till de ansvariga för att avslöja deras lögner, något som praktiserades exempelvis när Alexandra Pascalidou och Pizza-Martin besökte Karlstad eller när Jan Scherman och Anne Ramberg försökte håna Nordiska motståndsrörelsen i Uppsala på temat ”Förbud mot våldsbejakande grupper?”

En annan typ av aktioner där detta arbetssätt använts har varit då vi motdemonstrerat mot folkförrädare som hållit tal så som i fallet med Annie Lööf under Almedalen och då AFA:iten Showan Shattak grät ut efter polis i Boden.

En tredje sorts aktioner på temat genomfördes i Skåne när 21 olika kommunhus spärrades av under en och samma natt och när fysiska tidningar brändes framför en stor banderoll utanför entrén till lögnmedian Dalarnas tidningar i Falun.

21. 20-års boken och Greenpilled
En ny sund webbutik såg äntligen dagens ljus i och med Greenpilled.com. Butiken har utvecklats rejält under året med flertalet nya produkter, kampanjer, tävlingar och snabb personlig service. En av årets storsäljare är en annan sak som ensamt hade förtjänat en plats på listan, nämligen Nordiska motståndsrörelsens jubileumsbok – ”20 år av revolutionär kamp” som garanterat är en av de viktigaste publikationer vi någonsin gett ut. En annan viktig publikation, Nationalsocialismen – Den biologiska världsåskådningen, gavs dessutom ut i en nyutgåva med förord av undertecknad.

22. Aktivistdagar och Nordendagar
Även detta år har det arrangerats massvis av lyckade interna aktiviteter såsom nästesdagar, föredrag, kampsportsträningar, aktivisttester, bad i isvak, vildmarksövernattningar, utbildningar och sociala träffar över hela Norden. Som vanligt sticker de två traditionsenliga arrangemangen Nordendagarna och Aktivistdagarna ut. Årets Nordman heter efter tävlingarna på den förstnämnda Peter och det sistnämnda hade för året temat ”Vi är folket!” och innehöll förutom föredrag från riksledningen och rapporter från nästescheferna också tal av Vera Oredsson och Giorgios Papailias från Golden Dawn New York Division.

23. Till försvar för nordisk skolungdom
Flera aktioner har under året riktat in sig på nordisk skolungdom som i många fall har en tuff vardag med rasfrämlingar som kontrollerar korridorer och skolgårdar och med skolpersonal som i bästa fall ignorerar problemen, men i de flesta fallen aktivt gör situationen ännu värre. Förutom basaktivism för att uppmärksamma eleverna på att det finns ett ett motstånd så har lyckade offentliga aktioner genomförts som uppskattats oerhört mycket av eleverna i exempelvis Umeå och Vimmerby, men också i Finland.

24. Fortsatt motande av homolobbyn
Liksom tidigare år har vi under 2018 fortsatt att utgöra den sista utposten i kampen mot homolobbyn. Motdemonstrationer mot de pedofilvänliga PRIDE-paraderna har arrangerats på flera orter, ibland genom uppställningar med banderoll i anslutning till marschrutten och i andra fall fall med både tal och gas. Även, till Motståndsrörelsen välvilligt inställda, autonoma nationalsocialister har skickat in rapporter från hela landet om exempelvis destruerade Pedofilflaggor och -kuddar. Även i resten av Norden har denna typ av aktioner genomförts med god frekvens under året.

25. Ny propagandametod: Ljusskyltar
Efter 21 verksamma år har vi hunnit pröva och utvärdera en hel del olika propagandaaktioner. När då något helt nytt upptäcks och som dessutom fungerar riktigt bra är det såklart extra roligt, även om det i sig inte är något superavancerat. Detta är fallet med den typ av aktioner med ljusskyltar som genomförts på olika ställen under året såsom på exempelvis Volvo Ocean Race, Vi som älskar 90-talet och framför riksdagshuset i Finland på förbudsdagen.

2019
Som jag var inne på redan under mitt nyårstal tror jag det blir svårt att toppa 2018 sett till kvantitativ aktivitetsnivå. Vi kommer under det kommande året fokusera betydligt mer internt på utbildningar, föredrag och studiecirklar liksom på att bygga upp en ny och mer hållbar struktur för den stora medlemstillväxt vi haft de senaste åren och förväntas ha även framåt. Det kommer dock knappast bli ett lågintensivt år då flertalet aktioner och kampanjer redan är planerade. Kanske underskattar jag dessutom också vår förmåga och visas ha fel i slutändan så att vi trots allt slår rekord även under 2019? Se det som en utmaning, vet jag!

Alldeles oavsett om vi slår rekord återigen under 2019 eller ej så lovar jag er att vi även under detta år kommer synas och höras mest av alla politiska organisationer i världen i förhållande till våra resurser. Ansök om medlemskap redan idag så missar du inget. Norden tillhör oss!


  • Publicerad:
    2019-01-07 13:00