KINSHASA. En mystisk monolit som plötsligt en morgon stod i en rondell i Kongos huvudstad Kinshasa eldades upp av misstänksamma invånare. Detta eftersom man befarade att den kunde vara utplacerad av utomjordingar eller rentav vara ”satanisk”.

I Kongos huvudstad Kinshasa dök det under helgen upp en mystisk monolit i en rondell, skriver BBC. Den triangelformade monoliten liknade andra metallmonoliter som dykt upp i världen under de senaste månaderna.

Monoliten blev populär för att ta selfies vid och ryktet om den spreds därmed snabbt på sociala medier.

Invånare i staden började då frukta att monoliten var ett sataniskt påfund eller att den placerats där av utomjordingar eller av en hemlig sekt.

— Vi vaknade och såg den här metalliska triangeln… Vi blev överraskade över att det är en triangel som vi ofta ser i dokumentärer om frimurare eller illuminati, sa lokalinvånaren Serge Ifulu till Reuters.

På onsdagen intensifierades spekulationerna över den mystiska metallpelaren och en folkmassa beslutade sig för att förstöra monoliten. Det visade sig då att objektet var ihåligt och bestod av metallplåtar som satt på en ram. Efter att först ha gjort revor i metallplåtarna beslöt sig folkmassan att för säkerhets skull även elda upp den.

Borgmästaren Bayllon Gaibene berättade senare för BBC att han skickat iväg en del av materialet för att låta testa det av forskare för att få reda på ursprunget. Samtidigt förnekade han anklagelser från Kinshasas guvernör Gentiny Ngobila om att han själv var ansvarig för den suspekta metallpelaren.


  • Publicerad:
    2021-02-19 18:25