Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nationalistiska politiker inför rätta i Slovakien

Av Redaktionen, 2017-04-30
redaktionen@nordfront.se

SLOVAKIEN. Två parlamentariker från det nationalistiska partiet Vårt Slovakien ställs inför rätta för åsiktsbrott.

Milan Mazurek och Stanislav Mizik från det nationalistiska partiet Vårt Slovakien misstänks för åsiktsbrott och riskerar nu upp till sex års fängelse.

Slovakisk polis sökte tidigare i veckan igenom ett kontor i landets parlament. Kontoret tillhör Stanislav Mizik, som är ledare för det nationalistiska partiet Vårt Slovakien.

Bakgrunden till husrannsakan är att Mizik ska ha gjort en lista på sociala medier över personer som mottagit statliga hedersutmärkelser av landets president som ska ha varit judar eller som har stöttat zigenare.

Även Milan Mazurek, som också är parlamentsledamot för Vårt Slovakien, misstänks för åsiktsbrott efter att ha uttryckt att den officiella historien om Tredje riket och ”förintelsen” är ”snedvriden”.

Mizik ska senast i februari ha fått dryga böter efter att ha uttryckt att islam är ”satanisk”.

Båda riskerar nu uppemot sex års fängelse.

Vårt Slovakien är ett nationellt och socialistiskt parti som i mainstreammedia utmålas som ”nynazister”. Partiet, som bland annat hyllar Jozef Tiso som var en romersk-katolsk präst som ledde Slovakien och samarbetade med Tyskland under andra världskriget, fick 8 procent av rösterna i det slovakiska parlamentsvalet under förra året.

Källa:
Två högerextrema politiker inför rätta


  • Publicerad:
    2017-04-30 10:00