FINLAND. Nordfront var på plats när aktivister från huvudstadsregionen i Finland idag samlades i centrala Helsingfors för att sprida glädje i julhandeln och påminna finländarna om den kommande frihetsmarschen.

Finlands etthundrade självständighetsdag närmar sig och det nalkas demonstration i Finland. För att påminna allmänheten om den nationalsocialistiska frihetsmarschen den sjätte december begav sig finska aktivister ut i julhandeln för att dela ut flygblad, och för att bringa ljus mitt i den dekadenta konsumtionshetsen.

LÄS MER: Nationalsocialister marscherar för frihet i Finland den 6 december

Aktivisternas närvaro i centrala och regniga Helsingfors togs emot väl av förbipasserande medborgare. Medan Nordfront var på plats gick allt lugnt till väga. Några exotiskt klädda turister syntes till, men varken polis eller stökiga åsiktsmotståndare skådades så långt ögat kunde nå. Huruvida frånvaron av oönskade element berodde på att de är gjorda av socker får förbli ett mysterium, men faktum kvarstår att det nalkas ett större deltagande än någonsin tidigare för den numera årliga frihetsmarschen under självständighetsfirandet i Finland.

Flygbladsutdelning i julhandeln.

För er som är på väg till Helsingfors den sjätte december vill man från Motståndsrörelsens finska gren påminna om att närmare information om tid, plats och så vidare går att finna på hemsidan kohtivapautta.com. Information för icke-finskspråkiga deltagare finns på engelska längst ned på sidan.

Såväl gamla som unga mottog information om den kommande demonstrationen.


  • Publicerad:
    2017-11-25 22:30