USA. Vid en nyligen genomförd tennisturnering på Hawaii framfördes ”av misstag” de verser av Tysklands nationalsång som strukits sedan ockupationen av Tyskland efter andra världskriget.

Det var under den kvinnliga tennisturneringen the Fed Cup på Hawaii som rabalder uppstod när Tysklands nationalsång skulle framföras.

Solisten som framförde nationalsången sjöng hela hymnen, även de två första verserna som inleds med ”Tyskland, Tyskland över allt annat” och som tagits bort av den sionistiska förbundsrepubliken som anser att verserna är för ”nazistiska” för att användas.

”Misstaget” skedde inför matchen mellan Andrea Petkovic, som representerade Tyskland, och amerikanskan Alison Riske. Petkovic, som har sitt ursprung i Bosnien, mår nu enligt uppgift dåligt av att ha tvingats lyssna på sitt värdlands fullständiga nationalsång.

— Det var en fullständig skandal och kränkning, det lägsta, sa Petkovic efteråt och fortsatte:

— Det var bland de värsta som någonsin hänt mig, särskilt under the Fed Cup.

Amerikanska tennisförbundet (USTA) gick efteråt ut med en ”uppriktigt ursäkt till det tyska Fed Cup-laget och alla fans för den utdaterade nationalsången” men lovade att ”detta misstag kommer inte att upprepas”.

Den tyska nationalsången Deutschlandlied antogs ursprungligen av den tyska Weimarrepubliken efter det första världskriget. Efter att Tyskland ockuperades vid andra världskrigets slut avskaffade dock den av segermakterna tillsatta federala regimen nationalsångens två första verser då de ansågs för intimt förknippade med det nationalsocialistiska Tredje riket. Sedan dess sjunger man endast den tredje versen som inleds med orden ”Enighet och rätt och frihet”.

Källa:
Nazi-era German anthem at tennis tournament sparks outrage


  • Publicerad:
    2017-02-12 13:30